Blic

Milojević i njegova neosvojiva Marakana

- P. Đukanović

Trener crveno-belih je za nešto više od 12 meseci na klupi stvorio ekipu koja je odolela svim napadima.

Često se u prošlosti moglo čuti da navijači Zvezde stadion “Rajko Mitić” nazivaju neosvojivo­m tvrđavom zbog toga što je retko ko mogao da parira crveno-belima kada imaju podršku “delija”, pa su i velike svetske ekipe gubile mečeve na našem najvećem stadionu. Pod komandom trenera Vladana Milojevića opet je došlo vreme neprobojne odbrane.

Otkako je prošlog leta seo na klupu Crvene zvezde, sjajni stručnjak niže uspehe. Dva puta zaredom je sa svojim izabranici­ma obezbedio evropsku jesen, a pored rezultata, ističe se granitna defanziva.

Naime, na 12 evropskih utakmica na “Marakani”, računajući i kvalifikac­ije i grupnu fazu, mreža srpskog šampiona zatresla se svega četiri puta, uz odličan učinak od sedam pobeda, četiri remija i samo jednog poraza.

Zvezdini golmani ostali su nesavladan­i protiv Florijane 3:0, Irtiša 2:0, praške Sparte 2:0, Kelna 1:0, CSKA iz Moskve 0:0 prošle sezone, odnosno Spartaksa 2:0, Suduve 3:0 i Salcburga 0:0 ove sezone.

Jedini koji su na stadionu “Rajko Mitić” uspeli da dođu do pogotka, i to tek po jednog, bili su fudbaleri Arsenala (0:1), BATE Crvena zvezda danas počinje prodaju ulaznica za meč sa Čukaričkim, u subotu od 20.30 sati na našem najvećem stadionu. Ulaz na severnu tribinu “Marakane” košta 300 dinara, istok je 400, a mesta na zapadu koštaju 500 dinara. Ulaznice za utakmicu 6. kola Superlige prodavaće se danas od 10 do 18 sati, odnosno na dan utakmice, takođe od 10 sati pa sve do početka.

Borisova (1:1), Krasnodara (2:1) i Trnave (1:1). Ako se pogledaju rezultati sa pomenute četiri ekipe, jasno je da ti primljeni golovi nisu uticali na uspehe.

Takođe, crveno-beli ove sezone nisu primili gol u Superligi, gde na tri meča imaju tri pobeda sa golrazliko­m 8:0. Svi očekuju da će se serija nastaviti i u subotu, kada na „Marakani“u derbiju 6. kola gostuje Čukarički.

Fudbaleri kluba iz Ljutice Bogdana bili su taktički odlično potkovani za svaku, kako evropsku, tako i utakmicu u domaćem šampionatu. Znali su svakog minuta šta rade na terenu. Vladan Milojević sa stručnim štabom radi odličan posao, a o tome ne govore samo rezultati (a oni su najvažniji), već i sami igrači.

 ??  ??
 ??  ?? milojević, tvorac evropske zvezde čUKARIčKI ZA 300 DINARA
milojević, tvorac evropske zvezde čUKARIčKI ZA 300 DINARA

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia