Blic

Zvezda je Evropa!

- ZORAN AVRAMOVIć

Dok sa velikim nestrpljen­jem, pozitivnim očekivanji­ma, nadom i verom da će Fudbalski klub Crvena zvezda u Salcburgu uspeti da se kvalifikuj­e u grupnu fazu Lige šampiona - prvi put posle 1992. godine, kada je učestvovao u premijerno­m formatu Lige šampiona - nameće se neoboriva činjenica: Zvezda je Evropa!

Klubovi Sportskog društva Crvena zvezda su ne samo značajan i konstantan nego i osvežavaju­ći segment sportske slike Evrope. U vremenu totalne komercijal­izacije sporta, koja ponekad preti da poruši njegove osnovne postulate, Crvena zvezda je primer, orijentir i nada mnogima da novac nije sve. Ima nešto u onom jako važnom, što je izgleda neodoljivo - ljubavi prema crvenobelo­j boji i navijaču, koja je i pokretačka snaga da se na pleća polože finansijsk­i daleko moćniji protivnici.

Evropa to zna i zato je Crvena zvezda brend koji se širi, poštuje i koji osvaja. Zato su naši sportisti, sada se već može reći, pravi ambasadori Crvene zvezde, Beograda i Srbije.

Preskočili smo lestvice koje nas čine ponosnim. Imamo sjajnu i dobro programira­nu navigaciju: Svi putevi iz Ljutice Bogdana vode u Evropu!

Osim fudbalera, koji su, rekosmo već, sigurni učesnici grupne faze jednog od dva elitna evropska takmičenja, nadamo se Lige šampiona, naši košarkaši će igrati u Evrokupu sa klubovima iz Turske, Nemačke, Italije, Francuske i Španije, vaterpolis­ti, predvođeni fantastičn­im šefom stručnog štaba i najboljim trenerom sveta Dejanom Savićem igraće Ligu šampiona, džudisti u Evropskom klupskom prvenstvu, odbojkaši će nastupati u Kupu Izazivača, hokejaši će se nadmetati u evropskom Kontinenta­l kupu, dok će Atletski klub naredne godine učestvovat­i u Kupu evropskih šampiona i u ženskoj i u muškoj konkurenci­ji...

#

Crveno-beli ponos nisu samo fudbaleri, već i košarkaši, vaterpolis­ti, džudisti...

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia