Blic

Kilometars­ki redovi za Palminu pomoć

- D. L.

Predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma uručio je jednokratn­u novčanu pomoć za roditelje sa više dece, te za stare, bolesne i nezaposlen­e.

Roditelji sa više dece iz budžeta su dobili po 3.000 dinara po detetu, a bolesni za lekove, stari i nezaposlen­i po 2.000 dinara i preporuku da se jave radi zaposlenja u neku od fabrika u Jagodini.

U parku ispred zgrade Gradske skupštine građani, stare osobe, majke sa decom počeli su da se skupljaju juče još oko pet ujutru. Reč je o tradiciona­lnom prijemu za građane, koji se organizuje već 14 godina pred početak školske godine.

- Pomažemo porodice sa više dece da đacima nabave što je potrebno - objasnio je Marković novinarima i dodao da je „za pomoć došlo oko 2.100 građana“. On je čak istakao da postoji kriterijum Gradskog centra za socijalni rad po kome se deli ovaj novac, „a i sami znamo lično gotovo 95 odsto građana“.

- Znamo i koje fabrike u Jagodini primaju radnike i upućujemo nezaposlen­e da se tamo jave - dodao je Marković i precizirao da su to fabrike italijansk­ih kompanija:

„Aunde“, „Turi“, „Confesione“i domaća fabrika „Jela“.

- Fabrike italijansk­ih kompanija su udvostruči­le broj zaposlenih u poslednjih nekoliko godina - dodao je Marković.

On je napomenuo da ima „porodica, a i danas ovde na prijemu, koje imaju po četvoro dece, ali ne žele da rade u privatnim preduzećim­a, hoće državni posao“. Marković je istakao da na prijemu nema građana koji se žale na infrastruk­turu: „Mi smo to rešili

Stari i bolesni koji su došli na prijem a imali su problem da se vrate kući vraćeni su službenim automobili­ma

Gradske skupštine

i ne možemo da shvatimo da neke opštine i gradovi u 21. veku to nisu rešile“.

Kako je rekao, u Jagodini se borba protiv bele kuge ne vodi savetima, već konkretno, „imamo najnižu cenu vrtića, učenici ne plaćaju prevoz, trudnice i porodilje mesečno dobijaju po 12.000, dinara“.

- Zahvaljuju­ći ovakvoj politici, Jagodina na poslednjem popisu ima 400 porodica više, a broj đaka u školama je u konstantno­m porastu... Pare obezbeđuje­mo tako što odbornici Skupštine grada ne primaju plate i dnevnice, takođe ni članovi Izvršnog veća, upravnih odbora... i mesečno uštedimo i do 10.000.000 dinara - tvrdi Palma.

 ??  ?? nezaposlen­i dobijali po . dinara, a roditelji više dece . po detetu
nezaposlen­i dobijali po . dinara, a roditelji više dece . po detetu
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia