Blic

Par umro u hotelu, evakuisano 300 turista

Britanski državljani Džon Kuper (69) i njegova supruga Suzan (63) pronađeni su u utorak mrtvi u hotelu „Stajgenber­ger akva medžik“, u egipatskom letovališt­u Hurgada na Crvenom moru.

- Ivana KešansKI

Britanska turistička kompanija „Tomas Kuk“objavila je juče da evakuiše 301 turistu iz pomenutog hotela nakon što je dvoje turista umrlo pod još nerazjašnj­enim okolnostim­a.

Džon i njegova supruga Suzan, koja je u Britaniji radila za tu kompaniju, pronađeni su mrtvi početkom nedelje u hotelu u kojem su odseli.

Agencija „Tomas Kuk“izdala je saopštenje da su dobili informacij­e o obolevanju gostiju, ali pojedinost­i nisu navedene.

- Sigurnost je naš prioritet, pa smo iz predostrož­nosti odlučili da sve naše goste sklonimo iz hotela - kažu u kompaniji.

Ponudiće im alternativ­ni smeštaj ili ih vratiti u Veliku Britaniju ako to budu tražili.

U kompaniji navode da su hotel poslednji put pregledali krajem jula 2018. i da je dobio ocenu 96 od sto odsto.

Kako prenosi britanski „Metro“, kompanija je kasnije opovrgla navode da su se Kuperovi otrovali, ali okolnosti njihovih smrti i dalje ostaju nerazjašnj­ene. Oni isključuju da je curenje ugljenmono­ksida dovelo do smrti dvoje britanskih državljana jer, kako navode, trenutno ne postoje nikakvi dokazi za to.

Ćerka Keli Ormerod, koja je putovala sa njima, kaže da su njeni roditelji bili „fit i zdravi“pre nego što su preminuli u utorak.

Ona je dodala da je njen otac umro pred njom u hotelu dok je majka preminula kasnije u bolnici.

- Slomljeni smo. Mama i tata su mi značili ceo svet i u potpunom smo šoku zbog toga šta se dogodilo. Pre puta nisu imali nikakvih zdravstven­ih problema - rekla je Ormerodova i dodala da porodici još nije otkriven uzrok smrti i da se čekaju rezultati obdukcije.

Pojedini britanski tabloidi navode da je Džon umro od srčanog udara, a njegova žena od šoka i tuge za njim nekoliko sati kasnije. Egipatski doktor Maged Eledvaj je rekao da je gospođa Kuper preminula pošto je njen suprug kolabirao i umro. Guverner crvenomors­ke provincije, koja uključuje i Hurgadu, takođe je rekao da se radi o prirodnoj smrti.

Njihova ćerka smatra da su umrli pod nerazjašnj­enim okolnostim­a

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia