Blic

Uvećane penzije biće isplaćene u novembru

- L.G./Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će već oktobarske penzije biti uvećane, jer u državnom budžetu ima dovoljno novca, kao i da neće biti potreban rebalans.

- Pre četiri, pet godina bili smo pred kolapsom kao država, javni dug bio je 78 odsto BDP, a pred kraj godine biće ispod 50 odsto. Do danas smo vratili ogromne dugove, zemlju smo vratili na pravi put. Vi ste otvorili vrata budućnosti našoj zemlji. Zbog toga što ste uradili, hteo sam da vam kažem nešto drugo. Ukinućemo zakon o smanjenju penzija za jedno mesec, mesec i po dana, a onima kojima su penzije smanjene, takođe ćemo povećati - rekao je Vučić.

On je najavio da će već 10. novembra ove godine biti isplaćene prve uvećane penzije.

- Svi penzioneri će imati veću penziju, na primer, oni koji su imali 70.000 dinara, imaće 78.000 dinara penziju, oni sa 90.000 će imati 99.000 dinara, dok će oni sa 31.000 ili 32.000 dinara imati povećanje do 34.000 ili 35.000 dinara - rekao je on.

Predsednik Srbije najavio je i da će plate za zaposlene u javnom sektoru biti povećane od decembra. Višak u budžetu, kaže, “imamo treću godinu zaredom”, dinar je čvrst, a nezaposlen­ost manja od 12 odsto.

Prilikom obilaska Gerontološ­kog centra u Beogradu, Vučić je kazao da zna da su se njegovi korisnici juče obradovali dovođenju kineskog investitor­a u Zrenjanin. Kako je kazao, što više takvih stvari bude bilo, svima će nam biti lakše.

- Radićemo na poboljšanj­u uslova u gerontološ­kim centrima, gde će povećanje plata biti od decembra kazao je Vučić. Predsednik Srbije rekao je penzioneri­ma da su oni omogućili (smanjenjem penzija) da za njihove potrebe bude obezbeđeno jedno dostavno vozilo i jedan sanitet.

- Uvek kažem da imamo manje novca nego što ga stvarno ima. Volim da imamo ušteđevine u budžetu, ne volim da se zadužujemo, da se razbacujem onim što nismo zaradili. Bolje da ostane neka rezerva - istakao je on.

Penzioneri­ma je poručio da sada mogu da traže “nešto više”, jer je država sada u moćnosti da to malo ispuni.

- Ovo je vojska divnih, dobrih, vernih ljudi koji vole zemlju. Snaga koja je omogućila mladosti da ima bolju budućnost - zaključio je on.

On je penzioneri­ma poručio više osmeha u budućnosti, a druženje je završio tako što je za njih sekao tortu.

 ??  ?? vučIĆ sa KorIsnIcom gerontološ­Kog centra u beogradu
vučIĆ sa KorIsnIcom gerontološ­Kog centra u beogradu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia