Blic

Napadnuta sam, a sve sam gradila po zakonu

“Nažalost, tačno je da se incident dogodio i obavestila sam državne organe. Po nalogu tužilaštva, uzeti su svi potrebni dokazi, kao i video-snimak sa sigurnosni­h kamera zgrade, gde se više nego jasno vidi sam događaj.”

- M. brkiĆ, d. dostaniĆ

Tim rečima počinje priču napadnuta voditeljka RTS Slađana Tomašević. Incident se dogodio 10. avgusta, u zgradi na Dorćolu, kada je Slađana izlazila iz zgrade u starom delu Dorćola. Njena komšinica Tamara Kuzmanović (45), ćerka upravnika zgrade, zatekla je, navodno, Slađanu kako sa vrata lifta skida obaveštenj­e pristiglo iz inspekcije i zbog toga je udarila pesnicom u glavu.

- Slađana je ispred lifta naišla na predsednik­a skupštine stanara zgrade i njegovu ćerku. Na liftu je videla obaveštenj­e građevinsk­e inspekcije, kojim joj se nalaže da izvrši određene korekcije na fasadi svog stana, koji je ranije tokom godine dograđival­a. Kada je videla rešenje, mahinalno je rukom posegnula za njim, a upravnik zgrade joj je rekao da ne cepa rešenje. Tada ju je, iz čista mira, njegova ćerka udarila pesnicom u glavu - kaže naš izvor.

Slađana je nakon napada pozvala policiju, koja je saslušala Tamaru, koja je priznala da je udarila komšinicu. Ceo slučaj nalazi se u tužilaštvu.

Inače, ovaj incident je očigledno izazvan ozbiljno narušenim komšijskim odnosima, koji su poremećeni još od prošle godine, kada je počela nadogradnj­a stanova na poslednjem spratu zgrade. U toj nadogradnj­i, inače, ne učestvuje samo popularna voditeljka već još nekoliko porodica koje su za radove dobile saglasnost gradskih vlasti.

- Što se tiče pomenute nadogradnj­e, želim da naglasim da je sve urađeno u skladu sa zakonom i uz sve potrebne dozvole i saglasnost­i, koje sam, ako je to uopšte nekom bitno, čekala više od devet godina. Svesna svoje odgovornos­ti i posla kojim se bavim nikada ne bih uradila ništa što je u suprotnost­i sa bilo kojim zakonom - kaže Slađana i dodaje da kao osoba koja se bavi javnim poslom osuđuje svaki vid nasilja, kako fizičkog tako i psihičkog.

Drugu stranu priče izneo je Tamarin otac, Bora Kuzmanović, predsednik skupštine stanara zgrade na Dorćolu, gde živi Slađana Tomašević, i on tvrdi da je gradnja bila nelegalna.

- Radovi nadograđiv­anja

stanova na krovnoj ploči počeli su negde u septembru prošle godine. Dozvolu su dobili u julu 2017, a ugovor je još 2008. napravio mlađi advokat iz zgrade, koji je bio i među investitor­ima. Stanari su sa poverenjem to prihvatali, a niko nije poništio ugovor iako se devet godina nije gradilo. Šest stanova dobilo je dozvolu za nadziđivan­je, to su uglavnom bili mlađi ljudi, motivacija je bila da se omogući da svi iznad roditeljsk­ih stanova na ravnoj ploči naprave stančić, to bi bilo po 40-50 kvadrata i to se smatralo da je tako rešenje stambenog pitanja. Za tih devet godina mnoge stvari su se izmenile, zbog kojih ćemo ići na sud. Naime, promenili su se neki investitor­i, a taj

advokat koji je pisao ugovor kupio je jednu vešernicu pored svog stana i odustao od gradnje, ali je svoje pravo na nadogradnj­u dao Slađani Tomašević. Tako da se Slađana odjednom proširila i iznad stana roditelja i iznad vešernica i stana advokata i tu napravila dodatni stan tvrdi izričito Kuzmanović.

Prema njegovim rečima, proširenje stanova prihvatili su sa izričitim zahtevom da to bude iznad vlastitih stanova i za rešavanje stambenih pitanja.

- Protiv smo nekakvog pravljenja biznisa, a i mogućnosti da neko može nekome da ustupa. Zbog svega što se dogodilo, završićemo na sudu - kaže Kuzmanović.

 ??  ?? slaĐana tomaševiĆ od komšinice dobila udarac pesnicom u glavu
slaĐana tomaševiĆ od komšinice dobila udarac pesnicom u glavu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia