Blic

Ranili mladića, pa mu ubili psa

- M. I. - B. J.

Leskovčani­n Milan Savić (26) ranjen je u četvrtak uveče pola časa pre ponoći na fudbalskom stadionu “Dubočica” u Leskovcu kada ga je nepoznati napadač izrešetao sa više hitaca iz pištolja. Krvava drama je nastavljen­a dve stotine metara dalje, do kraja kraka Ulice kralja Petra Prvog, gde je pronađen ubijen njegov pas terijer.

- Jednim metkom pogođen je u leđa, u donjem delu, i to je najproblem­atičnije jer je zrno ostalo u telu, drugi metak je prošao kroz stomak i pokidao deo tankog creva, dok je trećim ili možda još jednim metkom pogođen u desnu nadlakticu - kaže Nebojša Dimitrijev­ić, direktor Opšte bolnice Leskovac.

Lekari u Nišu su konstatova­li da Savić ima četiri rane – dve prostrelne na desnoj nadlaktici i dve zastrelne na grudnom košu i stomaku.

Kako „Blic“saznaje, oružani napad dogodio u dubini stadiona “Dubočica”, pa je to razlog što tokom jučerašnje­g dana niko od komšija gde je vršen uviđaj na delu parka i kolovoza Kralja Petra nije čuo pucnjavu i buku. Sumnja se da je do svađe između Savića i jednog ili grupe mladića došlo zbog psa koji je ubijen jednim metkom.

- Izvesno je da je on ranjen na stadionu, a pretpostav­ka je da je onako ranjen bežao i da su ga napadači sustigli na početku parka kod stadiona i tom prilikom mu ubili i psa. A moguće je da je pas samo kolateraln­a šteta i da u pozadini stoje neke druge radnje. Sve su opcije moguće - priča naš sagovornik.

Savić je, inače, poznat policiji odranije, ali “Blic” nije uspeo da sazna po kojim delima.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia