Blic

Jednog udario u glavu, drugom polomio vilicu

- A. Ž. A.

Rumljanin Stefan Novoselac (19) teško je povređen i u veštačkoj komi je nakon što ga je bez ikakvog razloga u četvrtak ujutro u Sutomoru u glavu udario njegov vršnjak Petar Vojvodić iz Bara, koji je posle napada uhapšen.

Osumnjičen­i tinejdžer iz Bara tada je, takođe bez ikakvog razloga, udario i Novoselčev­og druga S. G. (19) i polomio mu vilicu, a mladić na sreću nije životno ugrožen.

Mladići iz Rume su prekjuče ujutro udarali u boksersku krušku u Sutomoru kada je naišao Vojvodić sa još dvojicom drugova. Iz samo njemu znanog razloga, nasrnuo je na vršnjake iz Bara. Prvo je udario S. G. i polomio mu donju vilicu, a zatim je Novoselcu zadao udarac u glavu. Novoselac je pao i glavom udario u beton. Dalji napad su sprečili Đ. S. (20) i J. M. (20) iz Bara, drugovi nasilnika koji su ga obuzdali. Iako povređene glave, Novoselac je uspeo da ustane i sa S. G., kome je krvarila vilica, krenuli su ka smeštaju i kome su bili sa drugovima iz Rume. Dok su se vraćali, Novoselac je nekoliko puta povraćao. Kada su stigli u sobu, mladići su zaspali, ali se S. G. uskoro probudio i video da se Novoselac ne pomera. Tada je alarmirao drugove pa su Novoselca, koji je i dalje bio u nesvesti, odneli u Dom zdravlja, gde

je navodno ustanovlje­no da su mladići bili pripiti. Ekipa Hitne pomoći pozvala je lokalnu policiju i ubrzo je identifiko­van i uhapšen nasilnik Petar Vojvodić, koji je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda i nasilničko ponašanje. Protiv njegovih drugova krivična prijava neće biti podneta jer su oni sprečili da još udara mladiće iz Rume.

Povređeni mladići su prebačeni u barsku bolnicu, gde je pomoć ukazana S. G., ali je Novoselac, koji je i dalje bio u nesvesti, prebačen u Klinički centar Crne Gore u Podgorici. Njegova majka Slavica je odmah po saznanju da joj je sin napadnut i da se bori za život otputovala u Crnu Goru i bdi nad njim. Lekari ga sada drže u veštačkoj komi da se ne bi naprezao.

- U šoku smo svi. Njegov otac Nikola i brat Dragan vest su čuli u Holandiji, gde su na putu jer voze kamion. - rekao je za “Blic” Stefanov stric Đuro Novoselac.

 ??  ??
 ??  ?? napadnut: stefan novoselac
napadnut: stefan novoselac

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia