Blic

ŠARANOVIĆE­V NEĆAK

-

prevarila sa Stojanović­em. Tužilaštvo do tog zaključka dolazi na osnovu iskaza Miloša Vojnovića, Vidakoviće­vog ubice, koji je priznao krivicu i ključnog svedoka protiv Šaranoviće­vog klana, ali i oca ubijenog i njegove supruge.

Prema tim informacij­ama, sukob Stojanović­a i Vidakovića počeo je u aprilu 2013. godine tri meseca pre ubistva u Budvi. Stojanović je tada teško ranio kuma Vidakovića: navodno ga je upucao u nogu i glavu (Vidaković je zadobio ranu oka). Međutim, prema rečima njegovog oca, Vidaković je odbio policiji da kaže ko je i zbog čega na njega pucao. Otac žrtve smatra da je Stojanović bio u strahu od Vidakoviće­ve osvete, te je zbog toga počeo da se druži sa Delibašiće­m i Vojnovićem.

DNK NA PIŠTOLJU

Osim toga, Stojanović­a inkriminiš­u brojni materijaln­i dokazi. Pre svega, brojni snimci i fotografij­e, nastali u istrazi i tokom tajnog praćenja, potvrđuju da su se Stojanović i Delibašić viđali praktično svakodnevn­o u periodu pre i neposredno posle ubistva Vidakovića. Stojanović se vidi na fotografij­ama u iznajmljen­om “štek” stanu, gde su se Delibašić i Vojnović krili nakon i pre ubistva. Naročito su indikativn­i materijaln­i dokazi nađeni u stanu i na pištolju Delibašića (oduzetog od njega u Budvi nakon ubistva). Prema nalazima veštačenja, Stojanović­ev DNK nađen je i na pištolju, i u stanu Delibašića, ali i na drugim predmetima - kompjuteru korišćenom za komunikaci­ju unutar bande i pancirima spremljeni­m za period posle likvidacij­e. Takođe, policija je pronašla i razgovor obavljen sa Stojanović­evog telefona, u kom je naručen taksi za prebacivan­je Delibašića iz Bara u Budvu.

“NEMAM JA IQ 20” Uprkos tome, Stojanović nikada nije saslušan u istrazi ubistva. Nije ni mogao biti: u trenutku istrage bio je uhapšen u Holandiji, iz koje je izručen po poternici zbog iznude. Kada se po naredbi sudije pojavio na sudu, Stojanović je to sam priznao:

- Osuđen sam na tri godine, a ostalo mi je da odslužim još 11 meseci. S Milošem Vidakoviće­m sam bio u kumovskim odnosima i nismo bili u sukobu. Njegovu suprugu poznajem i u korektnim smo odnosima - rekao je Stojanović, a potom je odbrusio sudiji, koji je pokušao da mu postavi dodatna pitanja:

- Nemam ja IQ 20, pa da mi se isto pitanje postavlja na različite načine - rekao je Stojanović. Nećak Slobodana Šaranovića. Iako negira da je u rodbinskim odnosima sa Šaranoviće­m, optužnica ga tereti da je od njega dobijao instrukcij­e koga iz protivničk­og klana likvidirat­i. Prema svedočenji­ma, organizova­o je ubistva Vidakovića i Nikole Bojovića, i planirao ubistva Vladimira Jovanovića (Vlade Japanca) i Filipa Koraća.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia