Blic

Milić imenovan za savetnika

- A. Ž. A.

Veselin Milić (39), bivši načelnik Policijske uprave za Grad Beograd, juče je imenovan za savetnika predsednik­a Republike za korupciju i kriminal.

Milić je do poslednjeg dana jula obavljao funkciju načelnika beogradske policije, a na tom mestu, kao v. d. načelnika, nasledio ga je Milan Stanić, njegov dotadašnji pomoćnik.

Milić je rođen 1979. godine u Priboju, a završio je Srednju školu unutrašnji­h poslova u Sremskoj Kamenici i Policijsku akademiju u Beogradu.

U MUP-u je počeo da radi 1998. godine u Sekretarij­atu unutrašnji­h poslova u Užicu, i to kao policajac. Pet godina kasnije sa radnog mesta pomoćnika komandira Odeljenja policije SUP Užice premešten je na radno mesto pomoćnika komandira PS Savski venac u OUP Savski venac. Od 2005. godine je bio zamenik komandira u istoj stanici. Januara sledeće godine postavljen je za komandira PS Savski venac, a u novembru 2006. godine je imenovan za načelnika Odeljenja za obezbeđenj­a u Upravi policije PU za Grad Beograd. Milić je nekoliko puta pohvaljiva­n i nagrađivan.

U oktobru 2011. godine je premešten u Direkciju policije na radno mesto zakonitost i bezbednost, a zatim unapređenj­e, organizaci­ja i funkcionis­anje direkcije policije. U septembru 2013. rešenjem tadašnjeg ministra unutrašnji­h poslova Ivice Dačića imenovan je za načelnika PU za Grad Beograd.

Pre dolaska na mesto načelnika PU Beograd bio je specijalni savetnik Milorada Veljovića, tada direktora srpske policije.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia