Blic

Gomeš: Valjda će nam se vratiti u Istanbulu

- Rođen: Država: Pozicija: Visina: Vrednost Utakmice: Golovi: 18. decembar 1991. Zelenortsk­a Ostrva centarfor 187 cm 750.000 evra 10 4

Znam da možemo da pobedimo Bešiktaš i prođemo u grupnu fazu Lige Evrope, kaže centarfor Beograđana.

Borili su se junački crnobeli u prvoj utakmici plejof faze Lige Evrope protiv slavnog Bešiktaša, a krajnji rezultat, kako kaže Zoran Mirković, jeste negativan ali je aktivan - 1:1. Strelac jedinog gola za Partizan bio je Rikardo Gomeš koji veruje da evropska priča nije završena.

- Verujem u prolaze. Videli smo sa kakvom ekipom smo igrali, upoznali su oni nas, ali i mi njih. Nismo se uplašili, bili smo ravnopravn­i protivnici i upravo nam igra u Humskoj daje nadu za Istanbul. Imali smo još dosta zaista dobrih prilika za gol i mogli smo da postignemo još jedan... Neka, možda nam se sve vrati u Turskoj. Bićemo oslabljeni za Kosovića zbog kartona, ali siguran sam da će šef Mirković naći adekvatno rešenje - kaže Gomeš.

Iskusni napadač je nadigrao i hrvatskog reprezenta­tivca u redovima Bešiktaša, Domagoja Vidu.

- Bio je to fenomenala­n osećaj, posebno u ovakvoj utakmici. Ceo život radim za golove, a kada ispred sebe imate pojedince poput Vide, onda vam to uliva posebnu dozu i adrenalina i samopouzda­nja koji čuvate za dalje mečeve. Kao što sam rekao, Bešiktaš je sjajna ekipa sa odličnim pojedincim­a!

Gomeš je otkrio i kome je posvetio gol.

- Svojoj porodici koja je bila na stadionu i našim navijačima koji su nam dali posebnu energiju! Ambijent kakav se pamti! Podrška je bila sjajna, veoma sam im zahvalan na tome i nadam se da će nastaviti da nas podržavaju na ovaj način. Da, sviđa mi se Beograd veoma, prelep je. Moja porodica takođe uživa u svakom danu koji ovde provede i izjasnili su se da žele da žive ovde, jer se u njemu dobro osećaju. Goran Zakarić je pružio još jednu odličnu partiju i asistirao je Gomešu kod gola.

− Sjajan centaršut Zakare (Goran Zakarić, prim. aut.). Gledao je moje kretanje u kaznenom prostoru i odigrao odličnu utakmicu - dodao je Gomeš. Napadaču rođenom na Zelenortsk­im Ostrvima ovo je bio četvrti gol u crno-belom dresu u Ligi Evrope. Dva je dao Rudaru iz Pljevalja, a jedan Nordsjilan­du u prvom meču u Danskoj.

ZAKARIć JE SJAJNO CENTRIRAO I NIJE BILO TEŠKO DA POSTIGNEM GOL NA MEčU, KAžE GOMEŠ

 ??  ?? goMeš je nadMudrio iskusnog pepea iz bešiktaša
goMeš je nadMudrio iskusnog pepea iz bešiktaša

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia