Blic

„Genije“je kompliment od Vučića, član sam Mense

-

Rezultate analize Đorđević izneo još u Skupštini 2016.

Bivši ministar odbrane, a sada ministar za rad, zapošljava­nje, boračka i socijalna pitanja Zoran đorđević izjavio je da procena troškova ponovnog uvođenja vojnog roka od oko 70 milijardi dinara nije paušalna i da je ona urađena na osnovu pretpostav­ke da bi vojni rok trajao godinu dana.

“Ja više nisam ministar odbrane, tada je rađena analiza, ja ne mogu više da vam kažem, stepenovan je taj dokument tajnošću, ali nisu nikakva paušalne ocene, to je radila vojska tada”, kazao je Đorđević za N1.

On je potvrdio izjavu predsednik­a Vučića, koji je ranije rekao da je analiza urađena na osnovu pretpostav­ke da bi vojni rok trajao godinu dana.

“Čuli ste, mi smo danas pričali o tome, radi se o godinu dana, i ne bih više išao, rečeno je da ja ne komentariš­em dalje”, kazao je Đorđević.

Na pitanje N1 da li se naljutio na predsednik­a države koji ga je nazvao “genijem” jer je izneo procenu od 700 miliona dinara ranije, Đorđević je rekao da je to shvatio kao kompliment.

“Na predsednik­a da se naljutim? Da li ja imam pravo da se naljutim na predsednik­a?

Ja sam to možda shvatio i kao kompliment, s obzirom na to da sam član Mense”, kazao je Đorđević.

“Blic” je pre nekoliko dana objavio istraživan­je po kojem bi vraćanje vojnog roka koštalo državu oko 70 milijardi dinara u prvoj godini, na osnovu izveštaja Generalšta­ba koji je naručio tadašnji ministar Đorđević.

“Našom analizom, za vraćanje vojnog roka prve godine je potrebno dodatnih 70 milijardi dinara u budžetu Republike Srbije. To je upravo iz tog razloga što ste rekli, da nemamo kapacitete za smeštaj, oblačenje, opremu i za sve ostalo što bi trebalo prve godine”, rekao je Zoran Đorđević, tada ministar odbrane u Skupštini Srbije, 2. novembra 2016.

Brzo je reagovao aktuelni ministar odbrane Aleksandar Vulin rečima da je smešno da bi koštalo gotovo 700 miliona evra. Zanimljivo je da je pomenute podatke Đorđević krajem 2016. u Skupštini Srbije, izneo upravo na pitanje šefa Vulinove partije u parlamentu...

 ??  ?? mInIstar vulIn nazvao smešnIm Procene mInIstarst­va odbrane doK je na čelu bIo njegov Kolega
mInIstar vulIn nazvao smešnIm Procene mInIstarst­va odbrane doK je na čelu bIo njegov Kolega

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia