Blic

BITKA ZA ITALIJU Sergej na Ronalda

Srpski fudbaler ima priliku da se dokaže protiv najboljeg fudbalera na planeti i da dokaže da vredi 150 miliona evra.

- AleksAndAr PijevAc

Sa jedne strane je fudbaler koji je osvojio sve i koji je plaćen 117 miliona evra. Sa druge, nalazi se momak koji bi tek trebalo da se dokaže a čije su noge procenjene na 150 miliona evra. Sadašnjost ili budućnost, Kristijano Ronaldo ili Sergej Milinković Savić?

Druga nedelja Serije A donosi nam derbi prvog dela sezone, u kojem se večeras (18) na “Alijanc stadionu” u Torinu sastaju Juventus i Lacio. Ronaldo će prvi put zaigrati pred svojim navijačima, nestrpljiv da postigne debitantsk­i gol, dok Sergej ima priliku da pokaže da je napravljen od finog štofa.

Portugalac je prilično tih od kada je stigao u Italiju, očigledno svestan da će mu biti potrebno vreme da se privikne na novu sredinu, saigrače, stil igre, drugačiji mentalitet... U prvom meču, protiv Kjeva, imao je nekoliko prilika ali se nije upisao u strelce. Zbog toga će kaznu morati da plate drugi, pre svih Dibala, Kuadrado i Kedira. Naime, Ronaldo traži idealno okruženje, a utakmica u Veroni nije bila po njegovom ukusu. Zato će trener Masimiljan­o Alegri za

Lacio morati da promeša sastav, Dibala će mesto ustupiti Mandžukiću, Kuadrada će odmeniti Matuidi, dok se Kedira seli na klupu kako bi igrao Džan.

Jasno je da je u “staroj dami” sve podređeno Ronaldu i Alegrijev zadatak je da u startu spreči pobunu ako do nje dođe.

Što se Sergeja tiče, očigledno je transfer saga uticala na srpskog fudbalera koji je u porazu od Napolija bio najslabiji na terenu. Italijansk­i mediji su njegovu igru sarkastičn­o opisali kao “neviđenu”, a pitali su se i “da li je Sergej glavni na nekom drugom mestu?”. Sada, kada je 99,9 odsto sigurno da će Milinković Savić ostati u Laciju, tifozi očekuju da on predvodi klub do pobede nad Juventusom. Jer u slučaju novog poraza, Rimljani bi već u startu imali šest bodova manje od šampiona.

Sergej bi trebalo da potpiše novi ugovor do 2022. koji će mu duplirati platu na tri miliona evra po sezoni. Međutim, u Italiji je javna tajna da su se Juventus i Lacio dogovorili i da će naš fudbaler možda već u zimskom prelaznom roku da obuče crnobeli dres.

 ??  ?? sergej milinković sAvić imA Priliku dA dokAže dA li je fudbAler zA velike klubove
sergej milinković sAvić imA Priliku dA dokAže dA li je fudbAler zA velike klubove
 ??  ?? ronAldo je nestrPljiv dA Postigne Prvi gol
ronAldo je nestrPljiv dA Postigne Prvi gol

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia