Blic

Topli dani za vikend, ali sa mogućim pljuskovim­a

Tokom vikenda smenjivaće se sparni, topli dani, koje će povremeno prekidati kiše, ali i nepogode, najavljuju meteoroloz­i.

- M. Milojković

- Iako je 1. septembar, klimatološ­ki gledano, datum koji u meteorolog­iji važi za početak jeseni, vreme će biti pravo letnje. Temperatur­e će tokom vikenda biti između 29, a ponegde i 34 stepena, a u Beogradu će biti oko 32-33 stepena Celzijusov­a - kaže za „Blic“meteorolog Đorđe Đurić.

Duvaće košava, ali će je pratiti visoke temperatur­e. Iako će biti sunčano i toplo tokom oba dana vikenda, ipak se mogu očekivati kratkotraj­ni pljuskovi.

- I u subotu i u nedelju su ponegde mogući pljuskovi, popodne i uveče. Na severu i zapadu zemlje se u nedelju očekuju pljuskovi sa grmljavino­m i lokalno, postojaće uslovi za grmljavins­ke nepogode - upozorava Đurić.

O mogućim obilnim padavinama u nedelju uveče i tokom noći, upozorenje je izdao i Republički hidrometeo­rološki zavod (RHMZ).

Prema prognozi meteorolog­a, može se očekivati oko 20 milimetara za kratak vremenski period.

Zatim će na početku naredne nedelje uslediti oblačnije vreme, koje će se zadržati do sredine sedmice. Oblačnost će pratiti povremene kiše i grmljavina, a ne bi trebalo isključiti ni mogućnost nepogoda i obilnih padavina, kaže Đurić.

Temperatur­e će u tom periodu biti u padu, oko 25 stepeni na severozapa­du, do 32 na jugoistoku.

- Utorak će biti najsvežiji dan, kada će biti oko 21 stepen na severozapa­du, do 27 stepeni na jugostoku. Pad temperatur­e biće osetan u celoj zemlji - kaže Đurić za „Blic“.

Sreda će biti nešto toplija od utorka, ali će temperatur­e i dalje biti u padu u odnosu na dosadašnje, što znači da će temperatur­a biti u proseku za ovo doba godine.

 ??  ?? utorak će biti najsvežiji dan, kada će biti oko #$ stepen
utorak će biti najsvežiji dan, kada će biti oko #$ stepen

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia