Blic

Kamen temeljac za zgradu pravosuđa

- B. B.

kamen temelJac u kraguJevcu

Ministarka pravde Nela Kuburović položila je juče u Kragujevcu kamen temeljac za novu zgradu, u kojoj će biti smešteni svi pravosudni organi u tom gradu.

Radovi na izgradnji nove zgrade Palate pravde u Kragujevcu uveliko su počeli, a predviđeno je da zgrada za 11 pravosudni­h organa tog grada, površine blizu 25.000 kvadratnih metara, bude završena u naredne tri godine.

- Zgrada se finansira iz budžeta Republike Srbije. Obezbediće adekvatne uslove za rad i pravosudni­h funkcioner­a i zaposlenih, kao i bolju povezanost pravosudni­h organa na teritoriji grada Kragujevca - rekla je Kuburović.

Dodala je da će smeštaj svih pravosudni­h organa u jednu zgradu doprineti i uštedi troškova, a biće omogućena i bolja dostava spisa predmeta.

- Nova zgrada će omogućiti da pravda bude dostupnija građanima, jer će se svi pravosudni organi nalaziti na jednom mestu - naglasila je ministarka Kuburović.

Ona kaže da će nova Palata pravde u Kragujevcu imati 24 sudnice, 74 kabinet-sudnice, u njoj će raditi 800 ljudi, a da je ukupna vrednost radova 2,91 milijarda dinara, dok je grad Kragujevac dao parcelu od dva hektara.

- Mislim da je i simbolično mesto u kom se zgrada nalazi. Tu nam je u blizini Pravni fakultet, tako da će i studenti lakše obavljati praksu, a nedaleko odavde započeće i izgradnja zatvora - istakla je ministarka pravde.

 ??  ?? ministarka pravde položila
ministarka pravde položila

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia