Blic

Slikarka na slobodi, jemstvo 218.000 evra

- A. Ž. Adžić

Osnovni sud u Kotoru prihvatio je jemstvo od 218.662 evra, koje je ponudila Emina Adrović (23), optužena za izazivanje saobraćajn­e nesreće u kojoj je poginuo Miloš Vukomanovi­ć (25) iz Zvečana, a teško povređena njegova verenica Snežana Rudinac (24), da bi se u daljem postupku branila sa slobode.

Ipak, okrivljena i dalje čeka da rešenje o puštanju bude pravosnažn­o, kaže njen advokat.

- Emina još nije puštena iz pritvora jer se čeka da prođe zakonski rok od tri dana, u kom tužilaštvo može da uloži žalbu na odluku suda. Taj rok ističe u ponedeljak i očekujem da će tada biti puštena - rekao je za “Blic” advokat Zdravko Begović. Advokat je naveo da je nekretninu, tačnije zemljište kao jemstvo ponudio Eminin otac.

Tužilaštvo je inače već jednom, tačnije prošle nedelje, uložilo žalbu na odluku Osnovnog suda u Kotoru da prihvati jemstvo za Budvanku. O toj žalbi odlučivao je Viši sud u Podgorici, koji je u sredu vratio na ponovno odlučivanj­e Osnovnom sudu u Kotoru. Prilikom ponovnog odlučivanj­a, kotorski sud je opet prihvatio kauciju koju je ponudila Adrovićeva.

Protiv Emine Adrović, inače slikarke, 21. avgusta je podignuta optužnica zbog izazivanja saobraćajn­e nesreće, u kojoj je 18. jula u Bečićima poginuo Miloš Vukomanovi­ć, dok je njegova verenica, Kraljevčan­ka Snežana Rudinac, teško povređena. Rudinac je i dalje u komi. Ona je dan posle nesreće helikopter­om prevezena na Vojnomedic­insku akademiju u Beogradu.

Ukoliko bude osuđena, Emini Adrović preti kazna do osam godina robije.

Podsetimo, verenici Miloš Vukomanovi­ć i Snežana Rudinac, koji su u Crnu Goru otišli kao sezonski radnici da bi zaradili novac za svadbu, koju su planirali u septembru, kobne noći pokušavali su da pređu bulevar u Bečićima na pešačkom prelazu koji više nije u funkciji. U tom momentu, na njih je iz pravca Budve naleteo “audi” kojim je upravljala Emina Adrović. Nakon nesreće, Adrovićeva se zaustavila i uhapšena je. Alkotest je pokazao da je u momentu nesreće bila trezna, a prema prvim analizama veštaka, vozila je brzinom od oko 60 kilometar na sat.

 ??  ?? slikarka emina adrović optužena Je za izazivanJe saoBraćaJn­e nesreće na magistrali u Budvi. navodno Je prekoračil­a Brzinu
slikarka emina adrović optužena Je za izazivanJe saoBraćaJn­e nesreće na magistrali u Budvi. navodno Je prekoračil­a Brzinu
 ??  ?? miloš Je stradao, a snežana Je i dalJe u komi
miloš Je stradao, a snežana Je i dalJe u komi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia