Blic

Jotka u pritvoru zbog ubistva!

- A. Ž. A.

Zoran Jotić Jotka (63), vođa kruševačko­g klana, samo pet meseci posle izlaska iz “Zabele” uhapšen je zbog sumnje da je pomagao u ubistvu Dejana Stankovića Ždrokinca (71), 6. juna ove godine u Kruševcu.

Sa Jotkom je uhapšen i član njegovog klana Igor Gajić (45), osumnjičen za saizvršila­štvo, a za ubistvo policija sumnjiči Stefana Radulca (25), koji je u bekstvu i za kojim je već raspisana poternica zbog likvidacij­e Stankoviće­vog sina Vojkana, 7. maja ove godine, takođe u Kruševcu.

- Posle ubistva sina jedinca, Dejan Stanković je ucenio glavu Radulca. Verovatno je da se ubica Vojina Stankovića uplašio i rešio da je bolje da on presudi starijem Ždrokincu nego ovaj njemu. Prema sadašnjim saznanjima, Jotka mu je pomogao u tome, pružio logističku podršku. Jednog od najbližeg saradnika, Igora Gajića, uključio je u celu priču da pomogne Radulcu, a nakon toga ubici Ždrokinca obezbedio i automobil da pobegne iz Kruševca - saznaje “Blic” od izvora bliskog istrazi.

Dejan Stanković je likvidiran ispred hotela “Golf”, gde je krenuo u teretanu, a ubica je u njega pucao sa motora. Njegov sin je

ubijen mesec dana ranije u kafiću, naočigled brojnih svedoka Radulac je pucao u njega. Danas policija veruje da Radulčev sukob sa mlađim Stankoviće­m nije imao kriminalnu pozadinu, već je bio rezultat kafanske

svađe. Kruševljan­in Dejan Stanković je, prema dokazima koje je prikupila policija, 6. maja ove godine u Beogradu, samo dan pre likvidacij­e njegovog sina, ubio Crnogorca Gorga Darmanović­a.

 ??  ?? ubijeni stankoviĆ privoĐenje voĐe kruševaČko­g klana
ubijeni stankoviĆ privoĐenje voĐe kruševaČko­g klana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia