Blic

A UTISAK JE DA SU CRNO-BELI MOGLI DO GRUPE LE

Dosta jednostavn­o smo izgubili u Istanbulu, kaže Saša Zdjelar posle Bešiktaša.

- Milan zarić Godina XXII, broj 7739

Šansa je propuštena u Beogradu, opšti je utisak posle poraza Partizana u revanšu od Bešiktaša (3:0) i završetka evropske avanture. Crno-beli u Istanbulu nisu uspeli da ozbiljnije priprete realno kvalitetni­jem klubu, međutim čini se da su nam fudbaleri Zorana Mirkovića ostali dužni.

Niko nije očekivao da će Partizan da napadne od prvog minuta, ali igre koja ih je krasila u dvomeču sa Nordsijala­ndom nije bilo u Istanbulu.

- Čestitam svojim momcima na borbi, ali moram da podsetim da smo primili dva jeftina gola. Mnogi od naših igrača nikada nisu igrali u ovakvom ambijentu protiv velike ekipe kao što je Bešiktaš. Kada se sve sabere, bolji tim je prošao dalje. Drago mi je što sam ponovo bio u Istanbulu, gde sam proveo lepe godine u Fenerbahče­u, a jedino što mi nije prijalo su snažan protivnik i konačan rezultat - rekao je trener Zoran Mirković.

Prvi stručnjak crno-belih je izdvojiio dve greške, kod golova Pepea i Ozjakupa, koje su domaćinu donele velikih 2:0 na poluvremen­u. Posle toga nije bilo snage, ali ni volje za preokret. iskustvo fudbalera

- Šta možemo sada? Doživeli smo prvi poraz u Evropi ove sezone. Preostaje nam da podignemo glavu i nastavimo - kratak je bio golman Vladimir Stojković.

U igri Partizana se osetio izostanak povređenog Marka Jankovića, koji je od početka sezone bio jedan od lidera na terenu. Đorđe Ivanović se trudio, ali ovo nije bilo njegovo veče u Istanbulu, dok smo od preskupo plaćenog Sejduba Sume dobili ono što smo i očekivali - ništa.

- Bili smo izjednačen­i sve do prvog gola, iako Bešiktaš ima velike igrače. Posle tog gola Pepea više ništa nije bilo isto. Bilo nam je teško da se vratimo u meč. Zato smo u drugo poluvremen­u počeli da rizikujemo, ušli smo u trku i onda nam nije bilo spasa. Ali, opet kažem, dosta, dosta jednostavn­o smo izgubili utakmicu izjavio je Saša Zdjelar.

Rikardo Gomeš je bio

odsečen u napadu, a jedina prava prilika bila je stativa Danila Pantića na početku drugog dela.

- Naivno smo primili dva gola. Napravili smo greške koje ne smeju da nam se događaju i koje ne smemo da ponovimo. Šteta jer nismo bili slabiji od Bešiktaša. Što se povrede glave tiče, doktori su mi stavili četiri kopče. Igrao sam koliko sam mogao, ali u jednom trenutku više nisam mogao da ostanem, pao mi je mrak na oči i zatražio sam zamenu - iskren je Aleksandar Šćekić, koji je na početku meča imao ozbiljan sudar glavama sa Ujsalom.

Zorana Mirkovića u narednom periodu očekuje još dosta posla. Mladi stručnjak je taman postavio ekipu na noge, a pitanje je koliko će poraz od Bešiktaša uticati na moral. Nadamo se da neće jer je, recimo, dvostruki strelac Pepe duplo stariji od Svetozara Markovića, koji još kao tinejdžer igra Ligu Evrope, dok se Portugalac u njegovim godina probijao kroz B tim Maritima.

Crno-beli su eliminacij­om od Bešiktaša ostali bez sigurnih pet miliona evra

 ??  ?? pantić se borio, ali je ipak presudilo
bešiktaša
pantić se borio, ali je ipak presudilo bešiktaša

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia