Blic

Novak: Ovo je bilo drugo ja koje se ne sviđa prvom ja

Srpski teniser je bio bolji od Tenisa Sandgrena sa 3:1, a večeras se u trećem kolu sastaje sa iskusnim Francuzom Rišarom Gaskeom.

- Aleksandar pijevac

Novak Đoković je priznao da u njegovoj igri ima još dosta prostora za napredak posle plasmana u treće kolo US Opena. Dvostruki šampion Njujorka je pobedio Tenisa Sandgrena sa 6:1, 6:3, 6:7 (2:7), 6:2 u duelu koji je trajao sat duže jer Novak nije iskoristio meč loptu u trećem setu. Njegov naredni rival u subotu je Rišar Gaske, koji je eliminisao našeg Lasla Đerea - 6:3, 7:6 (7:5), 6:3.

Đoković je posle pobede pričao o neverovatn­oj atmosferi noćnog meča na stadionu „Artur Eš” i gubitku koncentrac­ije, međutim, nije želeo da ih poveže u jedno kao razlog za slabiju igru.

- Navikao sam da igram u ovakvim uslovima. Igrao sam i ranije noćne mečeve. Što se gubitka koncentrac­ije tiče, ne znam šta se dogodilo. Ne mogu da pronađem razlog. Igrao sam dobro a onda sam poludeo zbog nečega, zbog sebe, igre.. Ne, ne znam. Počeo sam da pričam sa sobom, sa ljudima iz svoje lože, gledaocima... To sam bio sam „ja”, onaj drugi „ja” koji se ne sviđa prvom „ja” - slikovito je Novak opisao svoje stanje u meču sa Sandgrenom.

Što se igre tiče, Đoković nije izgledao loše. Za nijansu je odigrao bolje nego na startu sa Martonom Fučovičem, a jedini loš period je bio završnica trećeg seta i taj-brejk. Đoković je imao 31 direktno osvojen poen, ali čak 30 grešaka.

- Idemo korak po korak. Poslednjih meseci beležim dobre rezultate, ali osećam da ima još dosta prostora za napredak. Pokušavam da stignem do savršene igre.

Đoković je svestan da igru mora da podigne za nivo ili dva do četvrtfina­la gde će ga, ako sve bude po planu, sačekati Rodžer Federer.

- Upravo o tome razgovaram sa trenerom. Marjan i ja samo svesni da to nije to. Zato svaki dan izlazim na teren da treniram i da svoju igru dovedem u vrhunski ritam. Osećam se dobro, to je najvažnije, i verujem da mogu dosta u Njujorku - dodao je šesti teniser sveta. Od turnira u Rimu, gde

je u polufinalu poražen od Rafaela Nadala, Novak ima skor od 29 pobeda i samo četiri neuspeha.

- Mislim da je Novak sve više i više favorit za osvajanje US Opena. Pritom, znam koliko ne voli da bude u Rodžerovoj i Rafinoj senci. Takođe, ne bi trebalo da zaboravimo da je šest godina mlađi od Federera. Ima otvoren put i verujem da će ga iskoristit­i smatra bivši teniser Greg Rusedski.

Gaske je za Novaka daleko veći izazov nego što su to bili Fučovič i Sandgren. Ipak, prednost je na strani našeg tenisera, koji je dobio 12 od ukupno 13 duela sa Francuzom. Gaske je prvi i jedini put slavio još 2007. godine dok je Đoković još bio tinejdžer. Do sada se nikada nisu sastali na US Openu.

 ??  ?? vezala dve pobede u njujorku: aleksandra krunić KRUNIćEVA novak kaže da ne zna šta se dogodilo u trećem setu kada je ispustio meč loptu protiv tenisa sandgrena
vezala dve pobede u njujorku: aleksandra krunić KRUNIćEVA novak kaže da ne zna šta se dogodilo u trećem setu kada je ispustio meč loptu protiv tenisa sandgrena

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia