Na Batrovcima kamioni čekali više od četiri sata

Blic - - DRUŠTVO - Z. Čonkaš

Granični prelaz Batrovci ponovo je bio prebukiran - velike kolone kamiona čekale su na ulazak u Hrvatsku i više od četiri sata.

Nadležni u Upravi carina kažu za „Blic“da je to nažalost već uobičajen prizor tokom vikenda na tom graničnom prelazu.

- Teretni saobraćaj na ovom potezu odvija se otežano već duže vreme zato što su kolege sa hrvatske strane uvele rigorozne sigurnosne provere zbog migrantske krize. Oni za 12 sati puste oko 200 kamiona koje detaljno pregledaju, tako da se gužve stvaraju cele nedelje, a kulminiraju svakog vikenda – objašnjavaju u Upravi carina.

Putnički saobraćaj je takođe pojačan tokom vikenda, ali se na izlaz iz Srbije čeka do sat vremena.

U prilog gužvama ide i to što se do 20. septembra izvode radovi na cele nedelje, ali je montaži rasvetnih stubova u središnjem delu kolovoza, na auto-putu Beograd - Novi Sad, u zoni naplatne stanice „Novi Sad jug“(državni put I A reda br. 1) za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, u smeru od Subotice ka Beogradu, a saobraćaj će se odvijati desnom (voznom) saobraćajnom trakom.

U utorak su počeli i radovi na pojačanom održavanju auto-puta od prelaza Batrovci s Hrvatskom ka Beogradu, na deonici od naplatne stanice Šid do petlje Adaševac, u smeru ka Beogradu. Za saobraćaj će biti zatvorene preticajna i deo vozne saobraćajne trake, dok će se saobraćaj odvijati zaustavnom saobraćajnom trakom. Radovi su planirani u narednih 30 dana, a ako vremenski uslovi to dozvole, okvirno do 12. oktobra.

Teretna vozila pri izlasku iz Srbije čekala su i do šest časova na prelazu Gostun na granici sa Crnom Gorom, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srbije.

U Carini kažu da zastoj uzrokuju rigorozne kontrole Hrvatske

gužve se stvaraju vikendom najgore

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.