Za bezbednost dece ćutanje nije rešenje

U više od 20 gradova Srbije sutra će osvanuti bilbordi sa porukama Vladi naše zemlje. “Ćutanje nije rešenje. Zaštitimo decu” jedna je od tri poruke i naziv ove kampanje.

Blic - - DRUŠTVO - Biljana vuČkoviĆ

Vlada nas ubeđuje da živimo u demokratskom društvu i često će naši zvaničnici reći da od građana očekuju da aktivno učestvuju u demokratizaciji društva. Smatram da smo oko jedne ideje, želje da nam deca žive bezbednije i sigurnije okupili veliki broj ljudi i u najmanju ruku, nije korektno da se ignorišu potpisi 160.000 građana. Mi ostajemo dosledni u onome što želimo da promenimo. Mi nećemo odustati. Mi nemamo prava na predaju - poručuje Igor Jurić povodom još jedne kampanje za izmenu Krivičnog zakona i uvođenje doživotnog zatvora za ubice dece i žena.

PRVI KORAK

Kao što je najavio, Fondacija “Tijana Jurić” i “Blic” od 15. septembra nastavljaju da ukazuju da su deca prioritet i da je njihova bezbednost na prvom mestu.

Kampanja će trajati sve dok se nešto ne promeni u cilju veće bezbednosti dece.

- Kao društvo smo dužni da preduzmemo sve da se zločini nad decom od ruku svirepih ubica više nikada ne ponove. Od početka sam znao da neće biti lako, ali ne smemo izdati decu koja su dala svoje živote. Ako treba, sakupljaću ponovo potpise samo da Skupština Srbije od jeseni uvrsti u dnevni red izmenu Krivičnog zakona jer će onda ubice dece i žena biti zauvek sklonjeni sa ulica i biće osuđeni na doživotni zatvor - podseća Jurić.

Kada je u prethodnoj kampanji Jurić sakupio više od 160.000 potpisa građana Srbije i predao ih Skupštini zajedno sa Predragom Mihailovićem, glavnim urednikom “Blica”, očekivao je barem da se o ovoj temi raspravlja, međutim, do danas pomaka nema.

- Kampanja podrazumeva bilborde, plakate, video - materijal i brošure koji će biti deljeni građanima, Fondacija ujedno nastavlja svoje aktivnosti, među koji-

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.