Povređeni učenici, vozač poginuo

Blic - - HRONIKA -

Vozač autobusa „Globtura“Ivan Ćelesan (51) iz Kiseljaka poginuo je, a 22 učenika Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža“su lakše povređena u sudaru kamiona i autobusa u blizini Breše u Italiji.

Nesreća se dogodila dok su se učenici vraćali sa ekskurzije na kojoj su boravili prethodnih dana. U trenutku nesreće Ćelesan je bio na mestu suvozača, a njegov kolega je vozio.

Direktor Srednjoškolskog centra „Istočna Ilidža” Branka Kovačević nam je rekla da su sva deca dobro, ali da su morali proći sve medicinske preglede, nakon čega su smešteni u hotel.

- Najvažnije je istaći da nema teže povređene, te da će svi nakon pregleda biti smešteni u hotel, gde će se odmarati – rekla je Kovačevićeva.

Da su učenici dobro, potvrdio nam je i Nemanja

Lučić, čija sestra Nevena se nalazi na ekskurziji.

- Na ekskurziju su išla tri autobusa, a treći je imao saobraćajnu nesreću. Učenici su preplašeni i ugruvani, ali nema životno ugroženih – rekla je Nevena.

Do zaključenja ovog broja „EuroBlica“nije bio poznat tadačn uzrok nesreće, a pretpostavlja se da je vozač zaspao ili je doživeo moždani udar. Slike na mestu nesreće bile su stravične, prednje deo autobusa je bio u potpunosti uništen, pogotovo strana na kojoj je kao suvozač sedio Ćelesan. Većina deca je bila uznemirana i plakala su pored puta. Kažu da su rekordnom brzinom došli spasioci kojih je bilo više od 100. Nakon nesreće, predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar prosvete i kulture Dane Malešević razgovarali su sa direktorom ove škole Brankom Kovačević. E. B.

Đaci nakon nesreće su preplašeni, ali nema životno ugroženih

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.