ETE VOĐAMA ZEMUNSKOG I ŠKALJARSKOG KLANA

Blic - - HRONIKA -

kojem se zajedno sa Ilijom Zecom i Mitrom Muratovićem sudilo za nelegalno držanje i nošenje oružja. Da su „škaljarci“i klan Luke Bojovića bliski ukazalo je to što su gotovo svi oni imali za advokata Ognjanovića, te je on bio advokat odbrane pred Višim sudom za iznudu u kazinu “Havana”. Okrivljeni Vladimir Popović i Vojislav Kostić označeni su kao pripadnici škaljarskog klana, a uhapšeni su zajedno sa Daliborom Đorićem 2017. bog iznude 110.000 evra. Popović, koji je i upravnik Havane” važio je za dobrog prijatelja i saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća. S druge strane, Kostić, bivši andarm, visoko je u hijearhiji klana, a njegov brat uhapšen je u novobeogradkom restoranu “Durmitor”, u velikoj policijskoj akciji u kojoj je uhapšeno više pripadnika klana.

Baš zbog ovih klijenaa, a prema sada poznatim nformacijama iz istrage ubistva advokata, sumnja

se da je Miša Ognjanović žrtva obračuna kriminalnih grupa u Srbiji.

Podsećanja radi, Dragoslav - Miša Ognjanović ubijen je u subotu 28. jula oko 20.30 sati ispred zgrade na Novom Beogradu. U njegovoj likvidaciji verovatno je korišćeno oružje koje je imalo prigušivač.

Na advokata je, prema poslednjim informacijama, ispaljeno najmanje 10 hitaca iz pištolja kalibra devet milimetara.

Kao što smo već pisali, Ognjanović je sigurno praćen nekoliko nedelja pre likvidacije. Ubice su tada već dobro naučile koje su njegove navike i planovi, što pokazuje i činjenica da su ga ubili nepuna dva meseca nakon što se sa suprugom preselio na novu adresu u Ulicu antifašističke borbe na Novom Beogradu.

Plaćenik je dobro znao i gde su sigurnosne kamere i uspeo je da ih zaobiđe prilikom skrivanja i likvidacije. Mesec i po dana od zločina ubica nije uhapšen. advokat dragoslav - miša ognjanoviĆ najverovatnije je ubijen u ratu dva klana

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.