Blic

Daju 100.000 dinara svakom svom radniku koji dobije bebu

- Maša milojković

Višeslava (44) i Milomir (46) Miailović vlasnici su pekare u Zemunu koja godinama nudi mogućnost trudnicama da za svega jedan dinar pazare čuvenu ivanjičku pitu krompirušu, a sada i svakom svom zaposlenom nude pomoć od 100.000 dinara ukoliko dobije dete!

Na ove humane poteze podstakla ih je lična borba - 18 godina su Miailovići pokušavali da dobiju dete dok nisu dobili svog Srećka.

- Osamnaest godina i 240 dana, kako broji moj muž, pokušavali smo da dobijemo dete. A onda sam posle pet veštačkih oplodnji ostala trudna i sada naš Srećko ima četiri godine - kaže za “Blic” Višeslava Miailović.

“Blic” je već ispratio njihovu humanu akciju kada su nakon što je Višeslava ostala u drugom stanju došli na ideju da svakoj trudnici do Srećkovog 18. rođendana naplaćuju ivanjičku krompirušu po simbolično­j ceni od jedan dinar. Višeslava kaže da ih je na najnoviji humani potez, da sa 100.000 dinara podstaknu i pomognu svoje zaposlene koji žele da dobiju dete, inspirisal­a državna borba za povećanje nataliteta, ali i jedan još ličniji razlog.

- Nama niko nije pomogao kada smo se borili za Srećka - kaže Višeslava, i priznaje da joj je bilo izuzetno teško, a da se te posledice osećaju i dalje.

Višeslava naglašava da njihova želja da budućim roditeljim­a zaposlenim u njihovoj pekari daju po 100.000 dinara, nije reklama.

- Otkad smo otvorili pekaru 2007. godine, kod nas je radilo osam, devet trudnica, i to sve dok ja nisam bila trudna, pa mi je tada teško padalo - priznaje ona, i kaže da, osim nje i supruga, u ovoj pekari trenutno rade tri prodavačic­e i dva majstora. Višeslava se priseća i kako je počela njihova akcija (krompiruša trudnicama za dinar).

- Ideja je bila da ponudi-

mo koliko možemo. A pekara se nalazi pored Doma zdravlja, pa prolazi mnogo trudnica. Za Srećkov prvi rođendan, 18. septembra 2015. svim bebama koje su se rodile u Zemunskoj bolnici na taj dan dali smo vaučere od 5.000 dinara, a mamama, naravno, ivanjičku krompirušu - priča ova humana žena, prisećajuć­i se da su tada darovali sedam beba.

- Plaćamo kiriju i živimo kao podstanari u vešernici, ali nama privatnici­ma je valjda lakše nego drugima, pa hajde da pomognemo koliko možemo. Nemamo ništa, izvlačimo se iz dugova i kredita. Ostala sam trudna nakon pete vantelesne u Pragu. Ja sam već bila i odustala jer su najveći problem uvek pare, ali moj muž je optimista, stalno je govorio: “Da probamo još ovaj put”. Poslednji pregled u Beogradu pred Prag imali smo 6. januara po podne, a tog jutra mi je preminuo otac. On jedini nije upoznao Srećka. U međuvremen­u su preminuli i roditelji mog muža, ali oni su imali prilike da Srećka upoznaju - zaključuje Višeslava Miailović u razgovoru za “Blic”.

 ??  ??
 ??  ?? miailovići žele da pomognu novopečeni­m roditeljim­a
miailovići žele da pomognu novopečeni­m roditeljim­a

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia