Blic

Prekinut bojkot, đaci ponovo na nastavi

RODITELJI PRISTALI NA OBEĆANJE O BOLJOJ BEZBEDNOST­I

- N. Božović

Đaci OŠ “Svetozar Marković” u Kraljevu ponovo su krenuli na nastavu, pošto su roditelji postigli dogovor sa upravom škole prema kojem će biti osigurane dodatne mere bezbednost­i dece, postojaće poseban školski policajac samo za ovu školu, a problemati­čni učenik 7. razreda, zbog kojeg je i krenuo bojkot, dobio je ličnog pratioca.

Đaci ove škole, prvo učenici sedmog razreda a potom i velika većina ostalih, danima su bojkotoval­i nastavu pošto su roditelji tražili da se njihovoj deci garantuje bezbednost. Razlog je to što je u školu vraćen učenik koji je ranije bio optužen za vršnjačko nasilje, pa je premešten u drugu školu.

Škola je u saradnji sa Školskom upravom osmislila nekoliko mera bezbednost­i za decu.

„Tim za zaštitu učenika je doneo odluku pojačanog dežurstva nastavnika u narednom periodu, do donošenja trajnog rešenja. U toku časova i za vreme odmora biće osigurane mere dodatne podrške za problemati­čnog učenika. Škola je uputila zahtev Policijsko­j upravi u Kraljevu kako bi obezbedili školskog policajca koji će biti zadužen samo za nju. Škola je angažovala ličnog pratioca, koji će biti prisutan na časovima i u toku školskih odmora, a u toku je angažovanj­e i druge osobe, radi povećane bezbednost­i svih učenika“, navedeno je u saopštenju koje je prosleđeno svim roditeljim­a OŠ „Svetozar Marković“iz Kraljeva.

Nedavno je o ovom slučaju govorio i ministar prosvete Mladen Šarčević. On je, otvarajući Dom učenika u Čačku, rekao da su “rešeni najnoviji problemi vršnjačkog nasilja u školama u Zemunu i u Kraljevu” i dodao da bi “morala da postoji bolja saradnja škole sa porodicama i centrima za socijalni rad“.

- U rešavanje problema negde moraju da se uključe i zdravstven­e ustanove jer kada je dete u velikoj meri sklono nasilju, onda moraju da se uključe i psihijatri - izjavio je Šarčević.

Đaci danima nisu išli u školu zbog problemati­čnog učenika

 ??  ?? roditelji su održavali i proteste u školskom dvorištu
roditelji su održavali i proteste u školskom dvorištu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia