Blic

Savanović se vodenice

DA GA OBNOVI ZBOG „HOROR TURIZMA“

-

Bašta, ali je plan kočilo jedno - imovinskop­ravni odnosi, premda je mlin vlasništvo naslednika mnogih Zarožana koji su je zajednički gradili i koristili.

- Vodenica se nalazi na zajednici koja ima 30-40 suvlasnika, a jedan od njih je moja žena. Braća Simići, koji su vlasnici vodenice, dali su mi papir da mogu da obnovim vodenicu i ne traže nikakvu naknadu. Pristanak su mi dali i suvlasnici parcele - priča Miodrag Vujetić.

Dali jesu, ali ne svi, tako kažu u Sportsko-turističko­m centru Bajina Bašta, i to je ono zbog čega ova ustanova nije mogla da renovira Savinu vodenicu i stavi je u službu turizma.

- Ništa nije sporno, lepa je priča kojom se vodi Vujetić, selo će imati koristi, ali... - kaže Dejan Mlađenović,

direktor STC Bajina Bašta.

Pre nekoliko godina, kaže on, napravljen je projekat da sa vodenica obnovi, da joj se urede prilazi, obeleži signalizac­ijom, ali se javio problem vlasništva nad zemljištem, odnosno nerešenih imovinskop­ravnih odnosa zbog kojih je nemoguće dobiti građevinsk­u dozvolu. Pokušaj da se pridobije saglasnost svih suvlasnika je propao jer su mnogi rasuti po belom svetu, pa se odustalo od namere da se vodenica uredi i krupnijim

slovima markira u turističku ponudu Bajine Bašte.

- Miodrag Vujetić ima mnogo potpisa naslednika vodenice, ali nema svih, i to se jasno vidi uvidom u katastar. Da li će se neki suvlasnik koji nije dao pristanak sutra pojaviti i Vujetiću osporiti obnovu, to nije do nas, tek mi ne možemo da radimo ako nemamo čiste papire - objašnjava Mlađenović zašto STC ne može da preuzme staranje nad vodenicom.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia