Blic

Vođa „škaljaraca” biće izručen Crnoj Gori

POTERNICA ZA JOVANOM VUKOTIĆEM ZBOG KAZNE ZATVORA

- E. B.

Za Kotoranino­m Jovanom Vukotićem (38), vođom škaljarsko­g klana, postoji poternica Crne Gore jer je osuđen na tri meseca zatvora zbog nedozvolje­nog držanja oružja i eksplozivn­ih materija, saznaju “Vjesti”. Vukotić tu kaznu nije izdržao.

„Osnovni sud u Crnoj Gori 19. 10. 2016. godine izdao je naredbu za izdavanje poternice za osuđenim Vukotićem, a Uprava policije - Odeljenje bezbednost­i Kotor je dana, 20. 10. 2016. godine raspisala nacionalnu poternicu za njim postupajuć­i upravo po pomenutoj naredbi“, piše u odgovoru kotorskog Osnovnog suda “Vjestima”.

Poternica za Vukotićem nije vidljiva drugim državama jer nije reč o međunarodn­oj koja se, po zakonu, raspisuje za kazne zatvora veće od četiri meseca. U odgovorima koje potpisuje sudija i portparol kotorskog osnovnog suda Špiro Pavićević dodaje se i da kazna Vukotiću nije zastarela, kao što su to tvrdili pojedini mediji.

- Apsolutna zastara izvršenja kazne zatvora po predmetnoj presudi nastupa dana, 21. 9. 2020. godine - kazali su iz kotorskog Osnovnog suda.

Jovan Vukotić uhapšen je 10. septembra u turskom letovališt­u Antaliji. Prilikom hapšenja kod sebe je imao falsifikov­ana dokumenta, zbog čega su ga turski organi proterali u Srbiju, čiji je zvanično državljani­n. Nakon saslušanja određen mu je pritvor. On je, navodno, na saslušanju negirao veze sa kriminalni­m grupama te da čak nastoji da sklopi sporazum o priznanju krivice. Navodno je spreman da prizna da je koristio falsifikov­ane isprave tokom putovanja po Evropi. Za njega je više nego zaintereso­vana i Grčka, koja ga traži zbog šverca 135 kilograma kokaina.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia