Blic

Gomeš: Možemo do titule Boaći: Gol čist kao suza

Više smo zaslužili trijumf od komšija, kaže centarfor crno-belih, dok je njegov kolega sa druge strane Topčidersk­og brda siguran da je Stojković zakasnio sa intervenci­jom.

- Predrag Đukanović

Za “Blic” nije bilo sumnje ko će da obeleži 158. večiti derbi. Rikardo Gomeš i Ričmond Boaći su za naš list najavili meč u Humskoj, koji je završen sa 1:1 i to samo zahvaljuju­ći njihovim golovima. Gomeš je prvi obradovao navijače Partizana, da bi Boaći doneo Crvenoj zvezdi bod veliki kao „Marakana“. Zajedničko im je da su stranci u našem fudbalu i da su bili oduševljen­i ambijentom, ali ima i jedan detalj o kojem se ne slažu:

- Mislim da smo zaslužili da pobedimo. Igrali smo dobro, a u prvom poluvremen­u smo apsolutno dominirali. Takođe, u nastavku smo bili bolji, stvarali smo šanse... Sveukupno više smo zaslužili trijumf od Crvene zvezde - rekao je Gomeš.

S druge strane, Boaći nije zadovoljan remijem.

- Ne mogu da budem zadovoljan ishodom. Želeli smo pobedu. Ali, znate kako je to u derbijima, često ne ide kako ste to zamislili pre početka - kaže Boaći, kome je ovo bio peti večiti derbi, a četvrti put je poslao loptu iza leđa golmana Partizana.

Za Boaćija može da se kaže da je učestvovao kod oba gola. Reprezenta­tivac Gane je greškom započeo akciju koja je crno-bele dovela u vođstvo, da bi se kasnije iskupio. Ipak, njegov pogodak je glavna sportska tema - da li je lopta prešla gol-liniju ili nije?!

- Ja sam uputio dodavanje posle kojeg su oni postigli gol, tako da mi je mnogo značilo što sam posle zatresao mrežu za izjednačen­je. Bio je gol. Gledao sam loptu. Kada šutnete, vi ispratite pogledom šta se dešava. Morate biti sigurni da li ste postigli pogodak ili ne. Ja sam siguran da jesam. Ako pogledate videosnima­k, mislim da ćete se uveriti da je lopta bila metar u golu pre nego što ju je čuvar mreže dotakao. Sve što se dogodilo na derbiju, tamo i ostaje. Sve je to deo fudbala. Gol je kruna igre cele ekipe. Ne bi bilo uredu da preuzimam svu slavu na sebe. Pogoditi za nerešen rezultat u ovakvom meču je dobar osećaj - siguran je Boaći.

Gomeš nije pričao o izjednačuj­ućem golu, ali je priznao da mu je krivo što je propustio priliku za 2:0. Nakon gužve u šesnaester­cu Milan Borjan izašao kao pobednik u tom duelu. Nisam mogao bolje da odreagujem. Naravno da sam hteo da dam gol, ali je lopta bila malo iza mene, pa nisam mogao bolje da je zahvatim.

Sama utakmica je pokazala da crnobeli mogu da igraju na vrhunskom nivou s obzirom na to da su i fizički i taktički odlično izgledali na terenu.

- Mislim da imamo velike šanse da osvojimo titulu. Danas smo pokazali da smo apsolutno konkurentn­i, čak smo bili i bolji protivnik dodao je Rikardo.

Obojica se slažu da je atmosfera na večitom derbiju nešto što retko gde može da se doživi.

- Svaki derbi sa sobom nosi sjajnu atmosferu. Međutim, ovaj u Srbiji je poseban. Navijači su ti koji bodre svoj tim i čine da se igrači osećaju lepo. Ovo je sigurno najbolji derbi na svetu zaključio je Boaći.

 ??  ?? rikardo gomeš žali što nije Postigao gol za 2:0, koji bi sigurno odlučio 158. večiti derbi
rikardo gomeš žali što nije Postigao gol za 2:0, koji bi sigurno odlučio 158. večiti derbi

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia