Blic

Stojke se pokajao, pasoš će da zadrži

Nadamo se da će neko reagovati i odgovoriti na pitanja ko je za psihijatri­ju i koga je sramota što je Srbin.

- Aleksandar pijevac

U Partizanu kažu da je Stojković sve rekao u afektu, ljut na sudiju

Tradicija večitih rivala da ratuju saopštenji­ma prekinuta je 8. marta, kada je Disciplins­ka komisija FS Srbije kaznila Crvenu zvezdu i Partizan oduzimanje­m bodova. Posle packe, strasti su se smirile i stekao se utisak da je mir zavladao na obe strane Topčidersk­og brda. Međutim, svaki naredni derbi je bio potencijal­na opasnost da se iskopaju ratne sekire, a krho primirje se koliko-toliko držalo do 158. A onda je iskusni Vladimir Stojković svojim izjavama otvorio Pandorinu kutiju. Golman Partizana je, nezadovolj­an odlukom sudije Danila Grujića da prizna izjednačuj­ući gol Ričmonda Boaćija, sve šokirao izjavom da ga je “sramota što je Srbin!”.

- Sramota me je što sam Srbin! Evo videćete, sutra ću se odreći srpskog pasoša! Pazite šta vam govorim! Evo videćete. Kunem vam se - nije bio gol! Ne možeš tako da sviraš ako nisi sto odsto siguran! Moraš da budeš siguran. Prvo, on nije mogao da vidi od mene jer sam zaklonio loptu. Zvezdi svaka čast za borbu, ali

ovo je Kao sportista ne mogu da prihvatim ovakve izjave golmana Stojkovića, izjave zadojene mržnjom. Ovo je za psihijatri­ju, rekao je Mitar Mrkela sramota! Ponavljam, po prvi put u životu sramota me je što sam Srbin, što sam državljani­n ove države. Hvala i prijatno - u dahu je izgovorio Stojković po završetku derbija, ali se već sutradan predomisli­o i poručio je da se ne odriče pasoša. Možemo da razumemo sve, i razočaranj­e i bes i provokacij­e... ali, Stojkoviće­v posao je da brani za Partizan. Sudija je taj koji odlučuje da li je lopta prešla gol-liniju, da li je gol ili nije! Sudija Grujić će zbog pokazivanj­a rukom na centar dobiti pohvale struke ili će biti skrajnut. Pitanje je, međutim, kakve veze ima ko je Srbin, a ko nije. Sve ovo još teže pada kada se zna da je Stojković na 86 mečeva nosio dres srpskog nacionalno­g tima. Upravo je reprezenta­cija bila uz njega kada se prelaskom u Partizan našao na udaru navijača čiji je nekada bio ljubimac.

Očekivano, reči brzinom svetlosti putuju od Humske do Ljutice Bogdana, gde je Stojkoviće­vu izjavu na nož dočekao sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela. U tri rečenice Mrkela je, očigledno kao stručnjak, zaključio da je Stojkoviće­vo ponašanje za psihijatri­ju.

- Sasvim jasno se vidi da je lopta u vazduhu prešla gol-liniju pola metra, gol je čist kao suza. Kao sportista ne mogu

da prihvatim ovakve izjave golmana Stojkovića, izjave zadojene mržnjom. Ovakvo ponašanje zahteva hitno lečenje, ovo je za psihijatri­ju - rekao je Mrkela.

Ko je zadojen mržnjom, ko je za psihijatri­ju i koga je sramota što je Srbin? Nadamo se da će na ova pitanja da odgovore adekvatne ustanove. Što je rečeno, rečeno je. Stojković je preterao, nema sumnje. U afektu je rekao svašta

pred kamerama, a to su čuli i videli milioni. Ali šta je trebalo Mrkeli da na ovako nesportski, nedostojan i vulgaran način odgovori Stojkoviću?

Obe izjave su nedostojne Crvene zvezde i Partizana i očekujemo da će reagovati čelnici naša dva najveća kluba. Jer, kada se večiti ovako ponašaju i prođu nekažnjeno, onda je to znak da je u srpskom fudbalu počela sezona slobodnog lova.

 ??  ?? mitar mrkela bi trebalo da objasni da li je stojkovića verbalno napao u ulozi sportskog direktora crvene zvezde STOJKOVIĆ SE PREDOMISLI­O POSLE PRESPAVANE NOĆI I PORUČIO JE DA SE IPAK NEĆE ODREĆI PASOŠA I DRŽAVLJANS­TVA stojković je 12 sati posle derbija povukao sve što je rekao i odustao od vraćanja pasoša
mitar mrkela bi trebalo da objasni da li je stojkovića verbalno napao u ulozi sportskog direktora crvene zvezde STOJKOVIĆ SE PREDOMISLI­O POSLE PRESPAVANE NOĆI I PORUČIO JE DA SE IPAK NEĆE ODREĆI PASOŠA I DRŽAVLJANS­TVA stojković je 12 sati posle derbija povukao sve što je rekao i odustao od vraćanja pasoša

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia