Krstić i Tadić razmenili uvrede

BIVŠI PREDSEDNIK I NJEGOV SAVETNIK RATUJU NA TVITERU

Blic - - POLITIKA - I. M. Jasnić

Teške reči na Tviteru razmenili su juče bivši predsednik Srbije Boris Tadić i njegov savetnik iz vremena dok je bio na vlasti, marketinški stručnjak Nebojša Krstić. Sve se završilo ličnim uvredama.

Tadić i Krstić godinama su bili najbliži saradnici, a nakon promene vlasti, došlo je do zahlađenja odnosa. Posle nekoliko godina tišine, juče su na Tviteru razmenili teške reči. Sve je počelo tvitom bivšeg predsednika:

„Ako Dačić kaže da je sramota što kosovski Albanci susrete na hodniku u UN predstavljaju kao diplomatski uspeh, kolika je tek sramota kada Brnabić i režimlije 30 sekundi slikanja i par razmenjenih reči sa Trampom prikazuju kao dokaz pozitivnog zaokreta politike SAD prema Srbiji“, napisao je Tadić.

Krstić mu nije prećutao, već je rekao da se zaokret vidi iz drugih stvari.

„Revidiranje stava SAD se vidi iz izjava zvaničnika. Ne iz slika... Inače, biti u opoziciji ne znači navijati protiv interesa sopstvene zemlje. Sem, naravno, ako nisi opozicija tipa Vuk Jeremić ili Zoran Živković“, naveo je marketinšku stručnjak.

Tadić je odgovorio: „Borba protiv ovakve mafijaške vlasti je najviša obaveza svakog ko navija za interese sopstvene zemlje. A oni koji uvek rade baš za svaku vlast navijaju isključivo za svoj lični interes, a nikad za svoju zemlju. I poslednji su koji bi trebalo da drže patriotske lekcije“, odbrusio je Tadić bivšem savetniku.

Ovaj komentar Krstić je uz čuđenje, nazvao „visokoparnim mlaćenjem prazne slame”.

„Nažalost, ‘Nebojša Krstić‘ je prestalo da bude ime jednog čoveka, a postalo naziv jedne profesije koja ima mnogo sličnosti sa najstarijim zanatom“, napisao je Tadić, na šta mu je Krstić odgovorio:

„Treba zaslužiti prijem u Đilasov i Miškovićev Savez za Srbiju.“Na Tadićev komentar da su „najveće moralne ništarije oni kod kojih je porast patriotizma i huškanja na političke protivnike njihovog gazde proporcionalan rastu njihovih bankovnih računa”, Krstić je napisao da je „ova kritika Jeremiću i Đilasu na mestu.”

„Upućena je isključivo tebi“, dodao je Tadić, i potom dobio odgovor.

„Boris Tadić, to ti je danas sinonim za regresiju.“

Bivši predsednik je potom Krstiću napisao da je „veliki kompliment biti regresivan u zlom vremenu ovakvog naprednjaštva”.

„Ja mislim da je i rejting od jedan odsto koliko sad imaš preveliki kompliment“, zaključio je Krstić ovu diskusiju.

bivši savetnik predsednika bivši predsednik sbije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.