U novoj fabrici biće posla za 1.100 Nišlija

AUSTRIJSKA KOMPANIJA OTVORILA PROIZVODNJU U NIŠU

Blic - - DRUŠTVO - B. Janačković

Fabrika za proizvodnju rasvete “Cumtobel” koja će naredne tri do pet godina zaposliti oko 1.100 Nišlija, svečano je otvorena juče u Nišu u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Investicija je vredna 30,6 miliona evra, a izgradnja fabrike započeta je 2017. Trenutno radi 260 radnika, a sredinom jula počela je proizvodnja komponenti za osvetljenje dok je u septembru pokrenuta i proizvodnja svetiljki.

- Pre dve i po godine krenuli smo u ovaj postupak sa “Cumtobelom”. Daleko je tada sve izgledalo, a danas kada znamo da će u godinama koje su pred nama ovde raditi 1.100 ljudi, da će im promet biti oko 120 miliona evra, onda vidite da je to veliki značaj ne samo za Niš, ne samo za jug Srbije nego za celu našu zemlju. I sve to radimo sa jednim važnim ciljem da obezbedimo budućnost za našu decu. Mnogo sam dečice danas video među vama. Želim da imaju srećniju i sigurniju budućnost, a to mogu da imaju samo ako budemo otvarali nova radna mesta i nove fabrike - rekao je predsednik Vučić pred nekoliko hiljada Nišlija koje su došle da ga dočekaju ispred nove fabrike. Neki građani su nosili njegove slike, a nedaleko od fabrike je bio razvijen veliki transparent “Dobro došao, predsedniče”.

„Cumtobel Group“je međunarodna grupacija i vodeća kompanija u oblasti inovativnih rešenja osvetljenja, komponenti osvetljenja i pratećih usluga. Proizvodni pogon u Nišu će snabdevati veleprodajni sektor LED osvetljenjem i drajverima, a proizvodi koji će se proizvoditi u Srbiji uglavnom su namanjeni izvozu na tržišta istočne i zapadne Evrope, kao i na Bliskom istoku.

- S obzirom na to da se radi o grinfild investiciji, samo jedna godina izgradnje je neverovatno vreme, zbog čega smo veoma zahvalni našem menadžmentu u Nišu. Jako je važno da uspostavimo dobru saradnju sa lokalnom zajednicom da bi nas doživeli kao atraktivnog poslodavca - rekao je generalni direktor „Cumtobela“Alfred Felder.

Predsednik Vučić će danas otvoriti fabriku automobilskih komponenti “Imi” u Niškoj Banji.

predsednik vučić obišao novotvoreni pogon

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.