Pomažu nam dalje spavamo

TEŠKI DANI ZA HRABRU NATAŠU I NJENU PORODICU

Blic - - DRUŠTVO - Vladimir lojanica

Herojski čin Nataše Mladenović (16) koja je iz zapaljene kuće spasla sestru (4) pobudila je humanost kod pojedinaca, od kojih svakog dana pristiže pomoć, ali i ona i njena porodica i dalje su bez krova nad glavom.

Nakon pisanja „Blica“javnost se digla na noge da pritekne u pomoć porodici iz Male Ježevice koja je zahvaljujući hrabrosti šesnaestogodišnje Nataše posle požara ostala na okupu, ali nažalost bez doma nad glavom. Vatra je najverovatnije planula zbog neispravnih instalacija, gutajući sve pred sobom, tako da je opkoljena dimom i plamenom ostala zarobljena njena četvorogodišnja devojčica Bojana. To nije uplašilo Natašu, koja se hrabro vratila po nju i u naručju, štiteći je svojim telom, izvela ju je na bezbedno.

Od tog događaja petočlana porodica, koja preživljava od penzije manje od 12.000 dinara, poljoprivrede i dinara koji iz nadnice donesu Nada i Veljko, koji inače nema nogu, spava u posebnoj prostoriji. Ona se nalazi ispod kuće, odolela je požaru i u njoj živi Veljkov rođeni brat, takođe nadničar i takođe bolestan.

- Bojana i ja spavamo u hodniku u jednom krevetu. Muž i dever, zbog prirode bolesti, konače u posebnim krevetima, a Nataša i Dragana na podu u sobi. Leže na jorganu i dva vojna ćebeta da bi im bilo udobnije. Pre neku noć je bilo mnogo hladno, pa su tražile po još jedno ćebe - priča za „Blic“Nada Rado-

heroina nataša Mladenović ($%) sa Majkom nadom i sestrom bojanom (&)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.