Blizanca razotkro ožiljak na glavi!

RASVETLJENA PUCNJAVA U OBRENOVCU

Blic - - HRONIKA - Ekipa „blica“

Nenad Milosavljević Necko (41) optužen je za ranjavanje Ilije B. u Obrenovcu ove godine: ovoga puta nije ga spaslo to što je kao u slučaju ubistva 2006. godine i njegov brat blizanac Predrag bio pod istragom, jer ga je odao - ožiljak na glavi!

Milosavljević je, kako pokazuje istraga, u Obrenovcu 10. februara ove godine upucao Iliju B. koji je u obračunu zadobio lake telesne povrede. Policija je, na osnovu opisa napadača koji su dali oštećeni i očevici, istragu svela na dvojicu osumnjičenih - braću blizance Predraga i Nenada. Međutim, bez konkretnijih dokaza, istraga je ostala ukopana u mestu, jer prosto nije bilo moguće identifikovati koji je od dvojice Milosavljevića povukao oroz. Obojica su odbila da priznaju zločin, ili optuže onog drugog za njega. O njihovoj bratskoj povezanosti govorilo se još 2006. godine, kada su bili pod istragom za ubistvo Jovice Ćirića (48), zvanog Joca Pedala, u kafiću „Zez” u Obrenovcu. Veštaci su na tom suđenju - na kom je ipak Nenad osuđen za ubistvo na mah - utvrdili da se radi o „jednoj duši u dva tela”.

Tužioci i policija tada su muku mučili da otkriju ko je vinovnik ubistva Ćirića, a sa sličnim su se problemima sreli i u ovom slučaju. Međutim, ovoga puta dosetili su se verovatno jedinog znaka razlikovanja dvojice blizanaca - ožiljka koji Necko ima na glavi. Nakon novog razgovora sa svedocima i pregledanja snimaka sigurnosnih kamera, to je bio jedan od glavnih dokaza. Inače, javnost u Srbiji zaintrigirala je priča o Pecku i Necku još te 2006. godine. Nakon hapšenja blizanaca, dok je još trajala istraga, prema njima je učinjen i do sada nezabeležen presedan: braća su smeštena u istu ćeliju u istražnom pritvoru u Centralnom zatvoru. Koliko je neobična takva odluka, govori i praksa prema kojoj saizvršioci u nekom krivičnom delu ne samo što nikada ne dele ćeliju, nego se i ne puštaju u šetnju u istom periodu i uopšte nije im dozvoljena nikakva komunikacija.

Ipak, uprava zatvora, ali i sudija i tužilac, takvu su odluku doneli jer su blizanci bili toliko vezani jedan za drugog da nisu mogli da podnesu razdvojenost.

- Blizanci su proveli u pritvoru gotovo dve godine. Istražni sudija je dozvolio da budu u istoj ćeliji, iako im je bilo stavljeno na teret da su saizvršioci. Prilikom posete advokata izvođeni su zajedno, a nisu razdvajani ni prilikom transporta do Palate pravde - govorio je svojevremeno medijima njihov advokat Miroslav Todorović.

jednojajčani blizanci nenad i predrag milosavljević ponovo došli u sukob sa zakonom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.