Blic

Miletove stolice stigle i u bolnice

- A. Latas

Milorad Jurković, poznatiji kao stolar Mile, u svojim poslednjim humanitarn­im akcijama obilazi vrtiće i dečje bolnice poklanjaju­ći im svoje sada već svima znane stolice za decu.

U radionici ovog dobrotvora u Rakovcu pored Beočina trenutno se sklapa 1.513. stolica, koliko je u poslednje tri i po godine uspeo da napravi i podeli. Nakon što se pročulo da mladim ljudima deli stolice za hranjenje njihovih mališana, počele su da stižu slične molbe i iz zdravstven­ih i obrazovnih ustanova.

- Klinici za dečju hirurgiju u Nišu poklonili smo šest stolica. Nažalost, tamo ima dece koja ne mogu da sede na običnim stolicama i naravno da smo se odmah odazvali na njihov apel. Nosili smo stolice i u bolnice u Negotinu, Beogradu i Istočnom Sarajevu, kao i u vrtiće u Zrenjaninu i Novom Sadu. Sada treba da radimo stolice za jedan vrtić u Pančevu - kaže nam Jurković. Pune ruke posla, a materijala sve manje. Tako je juče Mile na društvenim mrežama podelio obaveštenj­e da izrada stolica malo kasni jer nema dovoljno materijala, pa sve ide sporije.

- Moram da lepim drvo da bih dobio potrebnu debljinu, pa se čeka, zbog čega treba više vremena da napravim stolicu. Nabavićemo negde materijal, uvek se nađe, samo sam hteo da ljudi znaju šta se dešava jer su neki nestrpljiv­i. Već se javila jedna gospođa iz Beograda i nudi nam deblje daske koje nam trebaju. Važno je da ide, pa nekad i sporije - izjavio je naš sagovornik.

Njegova akcija sa stolicama toliko se pročula da je Mile postao humanitara­c za sve. Ko ima viška nudi mu, a kome fali traži, pa je do sada tako darivao i automobil, kravu, tricikl, posebne stolice za decu s invalidite­tom, hranu, odeću, obuću, invalidska kolica... Tako na njegovu stranicu na Fejsbuku, koju prati 72.000 ljudi, dnevno stigne i do 200 poruka. Na njih Mile odgovara uveče, kada izađe iz radionice.

Stolar Mile za 3,5 godine je poklonio više od 1.500 stolica za hranjenje dece

 ??  ?? Majstor i humanitara­c: Milorad jurković, stolar Mile
Majstor i humanitara­c: Milorad jurković, stolar Mile

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia