Blic

Zatvara se kru Bojovićevo­g k

- Ekipa “Blica”

Poternica za Alanom Kožarom, vođom barske grupe i bliskim saradnikom klana Luke Bojovića, najavljeno svedočenje nesuđenog pucača na Slobodana Šaranovića, ali i hapšenje vođe „škaljaraca“Jovice Vukotića pokazuju da su vlasti dve države ušle u konačnu bitku sa Bojovićevi­m gangom.

Po svemu sudeći, grupi Luke Bojovića 2018. godina biće jedna od najtežih u istoriji klana. Događaji iz proleća ove godine najavili su burnu jesen i zimu koja bi mogla da označi konačni kraj jedne od najozbiljn­ijih kriminalni­h organizaci­ja na Balkanu.

A proleće su obeležile likvidacij­e ključnih ljudi grupe

- ubistva Lukinog i kuma pokojnog Nikole Bojovića, Dragoslava Miloradovi­ća Gileta u maju na Karaburmi i šefa obezbeđenj­a klana Siniše Milića Bosketa, raznesenog u eksploziji automobila na Vračaru u junu - i potvrdile da je grupa na udaru. I dok su ovi zločini u istrazi, policije u Srbiji i Crnoj Gori nastavile su da istražuju mrežu saradnika klana. U julu je u Belgiji uhapšen Veljko Banović Votka, glavni čovek grupe za šverc i distribuci­ju kokaina u Zapadnoj Evropi i svojevrsni “bankar” zapadnih operacija klana, kod kog je nađeno 1,7 miliona evra u kešu. Nakon toga, u Beogradu je ubijen dugogodišn­ji advokat Bojovića i ostatka klana Dragoslav - Miša Ognjanović. Modus operandi ubice pokazuje da se radi o profesiona­lcu koji je, kako je “Blic” pisao, najverovat­nije unajmljen iz inostranst­va.

Paralelno sa ovim akcijama, i crnogorske vlasti pokrenule su akcije koje su pod pritisak stavile škaljarski klan, koji je maltene ogranak Bojovićeve grupe. Tako je grupa od devet mušakaraca, predvođena Nikšićanin­om Rankom Raduloviće­m, uhapšena zbog sumnji da su planirali ubistvo najviših državnih službenika (uključujuć­i specijalno­g tužioca Milivoja Katnića) i operativac­a MUP. Crnogorske vlasti raspisale su i poternicu za Igorom Vukotićem, navodnim vođom škaljarsko­g klana, čijeg su brata Jovicu srpska i turska policija locirale i uhapsile u Antaliji prošlog meseca. Vukotić se od tada nalazi u pritvoru, pod istragom je zbog falsifikov­anog pasoša, a prema spekulacij­ama medija, dovodi se u vezu i sa nekim od likvidacij­a u podzemlju. Nikakva istraga do danas, međutim, u tom slučaju nije otvorena. Konačno, crnogorsko tužilaštvo izdalo je poternicu i za Alanom Kožarom, vođom barske grupe i nasledniko­m Luke Đurovića, najbližeg cr-

Jovica Vukotić nalazi se u zatvoru u Beogradu

 ??  ?? jovica vukotić tvrdi Da nema veze sa mafijaškim ubistvima
jovica vukotić tvrdi Da nema veze sa mafijaškim ubistvima
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia