Blic

Sin Saše Popovića juče svedočio o pljački vile

NASTAVAK ISTRAGE PROTIV BADŽINOG SINA

- M . B. - M. J.

U nastavku istrage protiv Vojislava Stojičića, osumnjičen­og da je u martu opljačkao kuću vlasnika “Grand produkcije”, svedočila su deca Saše i Suzane Popović, saznaje “Blic”.

Suzanin sin Danijel i Sašina i njena ćerka Aleksandra saslušani su juče u Trećem osnovnom tužilaštvu.

Kako saznajemo, Suzanin sin ispričao je da je tog dana, kada je njihova porodična kuća na Bežanijsko­j kosi obijena i iz nje ukraden nakit i satovi vredni oko 100.000 evra, išao na posao kao i svakog drugog dana. On je objasnio da se nikome nije javio da izlazi iz kuće, jer ide svakodnevn­o na posao. Suzanin sin pojasnio je i da kuću uvek zaključa onaj ko poslednji iz nje izađe, kao i da se kapija automatski zaključava i da ne može bez ključa da se uđe. Taj detalj o kapiji pre nekoliko dana rekao je u tužilaštvu i pevač Dejan Ćirković Ćira.

Podsetimo, pre pet dana svedočila je Popovićeva pomoćnica i kućni prijatelj, pevač Dejan Ćirković Ćira, koji su tog 8. marta bili u kući Popovića. Ćirković je objasnio da je te večeri oko 19.30 sati krenuo na koncert Saše Matića sa suprugom i ćerkom, kao i da je sa sobom poneo ključ koji inače nosi kada boravi kod svog dugogodišn­jeg prijatelja. Pevač je u tužilaštvu rekao da on ulazna vrata nije zaključao, jer je mislio da su na spratu deca Saše i Suzane, Danijel i Aleksandra.

Međutim, kako je ispričao, tokom održavanja koncerta Suzana ga je pozvala i rekla mu šta se dogodilo, a tek kada se vratio do kuće Popovića shvatio je da Danijel i Aleksandra nisu bili kod kuće. Kućna pomoćnica porodice Popović svedočila je istog dana kad i Ćira. Ona je rekla da je iz kuće pevača otišla oko 18 sati, kada je završila posao, a da je u njoj ostao Dejan Ćirković.

Popović i Suzana svedočili su početkom septembra, a u međuvremen­u vlasnik “Granda” tužilaštvu je dostavio specifikac­iju ukradenih satova sa odštetnim zahtevom od 142.000 evra.

Vojislav Stojičić, sin ubijenog policijsko­g generala Radovana Stojičića Badže, uhapšen je 16. avgusta od kada se nalazi u pritvoru zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo. Inače, tužilaštvo je donelo naredbu o sprovođenj­u istrage protiv Stojičića kojom ga tereti za krivično delo teška krađa, za koje je zaprećena kazna od dve do 10 godina zatvora.

Poslednji u kući ostao pevač Dejan Ćirković koji je saslušan u tužilaštvu

 ??  ?? saša popović tvrdi da je vrednost njegovih satova
. evra
saša popović tvrdi da je vrednost njegovih satova . evra
 ??  ?? uhapšen vojislav stojičić
uhapšen vojislav stojičić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia