Blic

Partizan je tražio i dobio Mažića

Iz Humske su se nedeljama pitali zašto je naš najbolji arbitar sudio samo jednom u Superligi.

- Veljko ivanović

Fudbaleri Partizana izvukli su bod na gostovanju Radničkom (2:2) u finišu duela u Nišu, na meču koji je obilovao čudnim detaljima. Naš najbolji sudija Milorad Mažić nije dosudio očigledan penal za crnobele, a na kraju utakmice domaći navijači pokušali su da se fizički obračunaju sa rukovodioc­ima “parnog valjka”.

Poznajući kriterijum­e i životne stavove Mažića - on najverovat­nije nije imao lošu nameru i sasvim je moguće da sporni detalj, kada je lopta koju je uputio Janković pogodila u ruku Pankova, nije sagledao na pravi način. Situaciju još čudnijom čini i to što se Partizan nedeljama unazad pitao zašto najboljeg srpskog sudije nema na terenima Superlige (vodio samo jednu utakmicu), a kada je ipak bio delegiran da im odsudi jedan meč, na kraju stvari nisu ispale kako treba po osvajača nacionalno­g kupa.

- Da je Pankov odigrao glavom i da ga je pogodila u ruku, onda nema prekršaja. Međutim, pošto nema odigravanj­a glavom i lopta ide ka golu, igrač nema nameru da zaustavi loptu, pokušava da odigra glavom, ali istovremen­o kako pomera telo, pomera i ruku, širi svoje telo, pravi prepreku lopti i ovo jeste prekršaj. Iz ovih razloga koje sam naveo - istakao je Igor Radojičić, član Sudijske komisije FS Srbije.

Kada se podvuče crta, sve jasnije i ove sezone u taboru Partizana imaju zamerki na suđenje. Nekoliko puta stidljivo, a onda najglasnij­e posle 158. večitog derbija (1:1) i izjednačuj­ućeg gola Ričmonda Boaćija, crno-beli su digli glas i naglašaval­i da su u nemilosti fudbalskih arbitara. Kap koja će očigledno preliti čašu u Humskoj, jeste previd Mažića u Nišu.

Takođe, iz svega navedenog može se izvesti zaključak da Partizan više nema ono poštovanje i tretman u domaćim takmičenji­ma kakav je ranio imao. Kada se jedan od naša dva najveća kluba prečesto žali na suđenje, onda tu svakako nisu čista posla. Sve se zapravo svodi na dva zaključka - ili su crno-beli zaista u nekoj vrsti nemilosti superligaš­kih arbitara ili se njihovi nedostaci u organizaci­ji kluba ili igrama i rezultatim­a ekipe - pokrivaju pomenutim napadima. Uglavnom, do sada nismo imali zvaničnu potvrdu da je “parni valjak” na jednoj od utakmica bio oštećen. Možda će izjava Igora Radojičića pokrenuti i lavinu po tom pitanju. Pogotovo jer se zna da se konačne odluke i zaključici sa aktuelnim dešavanjim­a u Superligi uglavnom donose četvrtkom.

Do tada, shodno prethodnim iskustvima, najverovat­nije će se klub iz Humske oglasiti novim saopštenje­m ili će neko od rukovodila­ca Partizana izaći u javnost sa izjavom vezanom za dešavanja na meču u Nišu.

PEDIGRE MAŽIĆA GOVORI U PRILOG TOME DA ON NIJE IMAO LOŠU NAMERU, ALI STOJI DA JE PARTIZAN OŠTEĆEN

 ??  ?? milorad mažić propustio je u nišu da dosudi jedanaeste­rac
izabranici­ma
bate mirkovića
milorad mažić propustio je u nišu da dosudi jedanaeste­rac izabranici­ma bate mirkovića
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia