Blic

Nejmar i Kavani suimena, a na terenu smo 11 an 11

FILIP STOJKOVIĆ JE UVEREN DA će ODBRANA CRVENE ZVEZDE U SREDUODOLE­TI NAPADIMA PARI SEN ŽERMENA Činjenica da smo poslednji put poraženi u februaru dosta govori o našem timu, kaže desni bek srpskog šampiona.

- Veljko Ivanović

Kucnuo je čas prvog gostovanja Crvene zvezde u Ligi šampiona. Crveno-beli će sutra (18.55) igrati na “Parku prinčeva” protiv PSŽ -a na krilima njihove odbrane koja je, suprotno prognozama i očekivanji­ma, bila najbolji deo tima ove sezone. Borjan, Stojković, Savić, Degenek i Rodić, zajedno za Babićem i Gobeljićem, primili su od 20. jula samo devet golova na 19 utakmica u svim takmičenji­ma. Podatak govori sam za sebe. Pa, ipak, kada se zna da će poslednja linija Zvezde u Parizu morati da se bori sa fudbalskim monstrumim­a poput Nejmara, Mbapea i Kavanija, jasno je kao dan da će zadatak biti vraški težak. Desni bek Filip Stojković smatra da je zapravo najjače oružje ekipe Vladana Milojevića - zajedništv­o u ekipi.

- Snaga našeg tima leži u fenomenaln­oj atmosferi koja vlada, kao i u rezultatim­a koje smo beležili u prethodnom periodu. Sama činjenica da smo od februara poraženi samo u jednoj utakmici govori dovoljno o tome da posedujemo kvalitet i da znamo da se takmičimo. Svi znamo da su igrači PSŽ-A zaista velika imena, fudbaleri vrhunskog kvaliteta, ali imamo i mi svoje kvalitete. Na terenu će nas biti 11 na 11 i borićemo se kao i do sada na svakoj utakmici. Sigurno nećemo razočarati - tvrdi Stojković.

Reprezenta­tivac Crne Gore veruje da će najsvetlij­a strana tima, odbrana, na gostovanju Parižanima doći do izražaja. Uostalom, protiv Napolija u Beogradu mreža Milana Borjana ostala je netaknuta.

- Cela ekipa igra odličnu, timski organizova­nu odbranu i to je ključ dobrih rezultata. Moramo da shvatimo da kada se takmičimo sa najboljima potrebno je da postoji balans defanzive i ofanzive, a mislim da smo ga mi postigli i verujem da ćemo kroz određene akcije i tranzicije se odlično pokazati u defanzivi i ugroziti mrežu Parižana. Nećemo smetnuti s uma da mi nemamo poraz već osam meseci. Očekujem da ćemo se na prvom gostovanju u Ligi šampiona pokazati u što boljem svetlu, treba da izađemo da izmerimo snage sa najboljima u svet - zaključio je Filip Stojković.

Crveno-bela delegacija danas u 9.45 sati sa Beogradsko­g aerodroma kreće za Pariz, a trener Vladan Milojević će pred polazak odrediti koji će sve fudbaleri dobiti mesto u avionu.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia