Blic

Ulm pada u “Pioniru”

CRVENA ZVEZDA VEČERAS (19) IGRA PRVI MEČ U EVROKUPU

- Godina XXII, broj 7770 -

u trećem setu, da imamo Amerikance.

- Sve je teže kako vreme odmiče. To je negde i normalno zato što čovek postaje svesniji koliko je bio blizu nečemu što sanja i za šta se priprema. Ovo je bio težak i bolan poraz, ali s druge strane veliki uspeh. Ovo što smo uradili nije zanemarlji­vo. Nama igračima je najteže. Dali smo maksimum i ponosan sam jer smo se borili do poslednjeg trenutka - dodao je Petrić.

Slično razmišlja i Marko Ivović, kome je žao što reprezenta­cija nije iskoristil­a energiju koja se stvorila posle pobede nad Italijom.

- Imali smo ogromnu energiju i borbenost, ali je to stalo pred sam cilj. Kao da se posle Italije sve izgubilo. Ne znam koji je razlog tome. Nisam zadovoljan kako smo završili prvenstvo jer smatram i verujem da je sezona bila jako dobro odrađena i kvalitet smo mogli da krunišemo

medaljom, ako ne zlatnom, onda makar bronzanom. Nije loše četvrto mesto, ali ostaje veliki žal jer smo bili na korak - poručio je Ivović.

Na kraju, Nikola Rosić je dodao da je rezultat sa SP realan odnos snaga.

- Samo mi znamo kroz šta smo prošli da bismo došli do ovog rezultata. Znamo koliko je bilo teško takmičenje, kakva je konkurenci­ja u svetskoj odbojci. Mnogo ekipa je ostalo iza nas, uspeli smo da uđemo među četiri na svetu, ali su na kraju Brazilci i Amerikanci bili bolji od nas. Ostaje žal za medaljom, ali treba da svi zajedno budemo ponosni - naveo je Rosić.

„Svaki početak je važan, pogotovo što se nalazimo u izjednačen­oj grupi“, kaže trener crveno-belih Milan Tomić.

Posle regiona, stiglo je vreme da košarkaši Crvene zvezde debituju i na velikoj, evropskoj sceni. Srpski šampion večeras

(19 sati) u dvorani “Aleksandar Nikolić” igra sa nemačkim Ulmom u prvom kolu D grupe Evrokupa.

Pored Ulma, rivali crvenobeli­ma će biti i Galatasara­j, Andora, Breša i Monako.

Upravo je izjednačen­ost po kvalitetu svih u grupi glavni razlog za trenera Milana Tomića da se takmičenje otvori pobedom.

- Želimo da odigramo dobru utakmicu, u dobrom ritmu, jer je početak važan, posebno zbog činjenice da je Evrokup ove godine izuzetno jako i kvalitetno takmičenje sa puno dobrih timova. Naš prvi protivnik je ekipa koja je u vrhu nemačke košarke i koja napreduje u svakom segmentu. Zato je važno da odigramo kvalitetno, da naši navijači, od kojih očekujemo da budu naš šesti igrač, budu zadovoljni na kraju i prikazanim i rezultatom rekao je Milan Tomić. Dobar start u Evrokupu očekuje i reprezenta­tivac Ognjen Dobrić. - Nalazimo se u vrlo kvalitetno­j grupi Evrokupa, sa dobrim timovima. Generalno Evrokup je ove godine izuzetno jako takmičenje sa dosta timova koji imaju i iskustvo igranja Evrolige i koji u ovu sezonu ulaze sa visokim ambicijama. Očekujem da uz veliku podršku navijača odigramo dobru utakmicu uz sve uvažavanje Ulma - dodao je Dobrić.

Glavni igrač gostiju je bivši košarkaš Zvezde Rajan Tompson, koji je dres Beograđana nosio 2015, međutim nije se proslavio. Još jedan košarkaš kog dobro poznaje srpska javnost je plejmejker Patrik Miler, koji je prošle sezone igrao za Partizan. J. Medić

Zlatnu medalju je osvojila Poljska koja je u finalu preslišala Brazil sa 3:0

ZA ULM IGRAJU BIVŠI KOŠARKAŠI CRVENE ZVEZDE I PARTIZANA RAJAN TOMPSON I PATRIK MILER

 ??  ?? amerikanci su ipak bili bolji jer su nas pobedili dva put na sp: marko podraščani­n
amerikanci su ipak bili bolji jer su nas pobedili dva put na sp: marko podraščani­n
 ??  ?? trener milan tomić i bek džo regland
trener milan tomić i bek džo regland

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia