Blic

Novak: Nadam se da će mi Beograd doneti sreću

Ostao sam duže nego što sam planirao jer retko imam priliku da se odmorim i budem sa porodicom, rekao je naš najbolji teniser. PUŠTANJA FEDERERU

- Jelena medić

Novak Đoković već sedam dana trenira na Dorćolu, a zbog rodnog grada je propustio priliku da već ove nedelje krene u pohod na prvo mesto na ATP listi. Naime, naš najbolji teniser je produžio boravak u Beogradu umesto da je otišao u Peking po priliku da se još više bodovno približi Rafaelu Nadalu.

- Vidite, posle trijumfa na US Openu nisam imao dovoljno vremena da se odmorim. Posle kratkog predaha, produžio sam na Rod Lejver kup u Čikagu koji me je prilično iscrpeo. Veoma je zahtevno, emotivno i fizički, biti deo takvog projekta. Istina je da sam želeo da budem duže u Beogradu, sa porodicom, jer nemam često takvu priliku. Igrao sam ranije zaredom u Pekingu i Šangaju i osvajao sam te turnire. Ali znam da bi me pre ili kasnije stigao umor i odlučio sam da ostanem u Beogradu i da se potpuno oporavim. Nadam se da će mi Beograd doneti sreću - izjavio je Đoković posle treninga.

Sreća i zdravlje su na prvom mestu za Novaka koji će i dalje imati priliku da do kraja godine postane novistari teniski kralj.

- Rezultati i titule su me doveli u situaciju da se borim za prvo mesto na listi. Da mi je to neko rekao u maju, ne bih mu verovao. Znam da je trebalo samo da budem strpljiv, deo mene je uvek verovao da ću ponovo biti stari. Do kraja sezone ću igrati u Šangaju, Parizu i Londonu, ali ne verujem da ću se pojaviti na još nekom turniru. U ovom trenutku, Šangaj je prioritet.

Đoković je dodao i da je danas drugačiji igrač nego što je to bio na vrhuncu 2015. godine, a kao prelomni trenutak u sezoni naveo je mini odmor sa suprugom Jelenom u Francuskim Alpima.

- Posle eliminacij­e na Rolan Garosu, otišli smo u planine, a onda se sve složilo. Vidite, mnogo promena se desilo. Često sam se pitao da li sam nešto dobro uradio ili je trebalo drugačije. Stalno se preispituj­ete. Sada sam naučio da se nosim sa situacijam­a koje mi se nikada pre nisu dogodile. U aprilu sam se vratio starom timu i tada smo razmišljal­i da mi vrhunac bude negde oko US Opena. Ali, prijatno sam iznenađen što se dogodio pre toga.

Na kraju druženja sa medijima i navijačima, Đoković je priznao da još nema plan za narednu godinu.

- Hajde prvo da se završi godina, pa da tek onda razmišljam­o o 2019. godini iskren je bio Novak, koji će u Šangaju igrati od 7. oktobra.

Novak kaže da je zadovoljan treninzima u Beogradu i da je dobro izabrao

 ??  ?? novak uvek rado daje savete mladim teniserima đoković će do kraja godine igrati u šangaju, parizu i londonu
novak uvek rado daje savete mladim teniserima đoković će do kraja godine igrati u šangaju, parizu i londonu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia