Blic

Istorijski meč: „Orlovi” za slavu i prestiž

Selektor Mladen Krstajić, pored Kolarova, Matića i Krstičića, ne može da računa ni na povređenog Ljajića, koji je ostao u Beogradu.

- VELJKO Ivanović

Put do Evropskog prvenstva 2020. godine ima i prečicu, preko Lige nacija. Ali večerašnji meč (20.45) u Podgorici sa Crnom Gorom je sve samo ne prečica za najbolje srpske fudbalere. Derbi trećeg kola grupe 4 ne dolazi u idealnom trenutku za “orlove” koji su doputovali bez povređenih Kolarova, Matića i Krstičića, dok u avionu sa Beogradsko­g aerodroma nije bilo ni Adema Ljajića koji ima problem sa primicačem. Sa druge strane, našem timu naruku ne ide ni dobra forma crnogorsko­g nacionalno­g tima, koji je iz drugog plana postao lider grupe.

Na tribinama stadiona “Pod Goricom” očekuje se i oko 1.000 srpskih navijača, koji će najviše gledati u novog kapitena, Dušana Tadića i u napadača Aleksandra Mitrovića, koji je postigao osam golova na poslednjih osam mečeva za reprezenta­ciju. Takođe, ne bi trebalo ni da zaboravimo Sergeja Milinković­a Savića, od kog se priželjkuj­e da (konačno) preuzme komandu na sredini terena.

- Drago mi je što se nalazim na ovom mestu. Stojim iza svega što sam izjavio za Tumbaković­a, mnogo je učinio za moju karijeru. Što se tiče taktičkog plana, mogu se očekivati iznenađenj­a i sa njegove i sa moje strane - rekao je selektor Mladen Krstajić pred novinarima u Podgorici. On je iskoristio priliku i da pohvali ambijent u našem timu. - Živim za taj dan da održim jednu konferenci­ju pre ili posle utakmice gde neće biti vanfudbals­kih pitanja. Kako je meni posle svega kroz šta prolazim, zna samo moja porodica. Ja se borim kako znam i čistog sam obraza. Stojim, naravno, i iza svega što je iza reprezenta­cije - iza rezultata i atmosfere.

A što se ekipe tiče...?

- U špicu zaista imamo dva vrhunska igrača, Mitrovića i Prijovića. Dobro rade, u dobroj su formi. Postoji ideja da počnu, ali to vama neću otkriti (smeh). Ova utakmica je važna kao i svaka druga, ali ona ipak i nosi posebnu draž, eto i za mene. Sa očeve strane sam Crnogorac. Igraju dve bratske zemlje i trebalo bi da sve prođe u najboljem redu i u miru. Tako da suludo zvuče te priče da će

biti problema i nemira. Skoro cela moja familija živi u Crnoj Gori. Isto tako ima i puno Crnogoraca u Srbiji. To je sve normalno.

A na kraju, i o ambicijama u Ligi nacija...

- Slede nam dva teška gostovanja, i mi smo te tri ekipe koje će se boriti za prvo mesto u grupi. Najbitnije je da damo maksimum protiv Crne Gore i da momci budu na nivou - dodao je Krstajić.

Od Aleksandra Mitrovića se očekuju golovi u Podgorici.

- Nimalo nismo potcenili reprezenta­ciju Crne Gore.

Imamo ulogu favorita u ovoj grupi i obavezu zbog toga. Crnogorce respektuje­mo maksimalno. Sigurno da će mi biti lakše što nema Stefana Savića, on je lider ekipe i jedan od najboljih odbrambeni­h igrača na svetu. Svakako očekujem tešku utakmicu ko god da bude igrao u odbrani rivala. Nadam se da ću nastaviti niz golova, igram dobro već godinu dana. Očekujem možda malo veću pažnju i markaciju rivala što se tiče mene. Ovo je jako bitna utakmica, nadam se pobedi kaže Mitrović.

Sa Prijovićem zajedno u

napadu ili ne...?

- Lakše mi je kada igram sa još jednim napadačem kraj mene. Ali sve odluke su na selektoru, on zna kako da izvuče prave stvari iz ekipe. To je pitanje za njega da li ćemo igrati sa dva špica. Sigurno da uloga favorita nosi pritisak, mislim da smo u prve dve utakmice videli da nema „lako ćemo“. U svaki meč moramo ući maksimalno i dati sve od sebe. Četiri boda iz dve utakmice nisu loša jer nemamo poraz. Možda možemo da budemo zadovoljni i sa četiri boda i iz dva naredna meča. Nadam se da odbrana Crne Gore neće naći rešenje za mene (smeh). O Rumunima ćemo razmišljat­i kasnije - završio je Mitrović.

UTAKMICA CRNA GORA SRBIJA JE PRVA IZMEĐU OVE DVE DRŽAVE POSLE RASPADA ZAJEDNIČKE ZEMLJE 2006.

 ??  ?? od aleksandra mitrovića se očekuje gol pod goricom
od aleksandra mitrovića se očekuje gol pod goricom
 ??  ?? mladen krstajić, selektor srbije
mladen krstajić, selektor srbije
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia