Blic

Potpuno sam drugačiji igrač

Nadam se da će i rezultati biti drugačiji nego u prvoj polovini godine - rekao je Srbin posle pobede nad Čekinatom od 6:4, 6:0. Danas od 9 ujutru Novak protiv Južnoafrik­anca Kevina Andersona igra za prolazak u polufinale.

- jelena medić

Marko Čekinato je neočekivan­o pobedio Novaka Đokovića na Rolan Garosu, a Noletov revanš samo nekoliko meseci kasnije bio je savršen. U osmini finala mastersa u Šangaju savladao je Italijana sa 6:4, 6:0 i zakazao duel protiv Južnoafrik­anca Kevina Andersona, osmog tenisera sveta. Biće to njihov osmi međusobni meč. Nole ima skor od šest pobeda i samo jednog poraza protiv visokog Andersona. Poslednji put Đoković je slavio u finalu Vimbldona sa 6:2, 6:2, 7:6 (7:3). Ukoliko savlada Andersona, u polufinalu će igrati protiv boljeg iz meča Edmund (Velika Britanija) - Zverev (Nemačka).

Bio je Nole nervozan na startu. U prva dva gema na servis Italijana propustio je tri brejk šanse, a u nervozi bacio reket i u četvrtom gemu spasao dve brejk lopte.

- On se borio za svaku loptu, ali sam perfektno odigrao u drugoj deonici - rekao je Đoković.

Već hiljadu puta je ispričana priča o načinu na koji je Đoković započeo ovu godinu. Loše je startovao, a taman kada je počeo da diže formu, Čekinato ga je na Rolan Garosu savladao. Baš taj poraz Nole je istakao kao ključan za nastavak sezone. I juče se prisetio te prve polovine sezone koja mu rezultatsk­i nije donela dobro, ali mu jeste bila dragocena kada je o sticanju iskustva reč. I životnih lekcija koje je savladao.

- Mislim da sam sada potpuno drugačiji igrač nego što sam bio pre pet-šest meseci. Nadam se da će i rezultati biti drugačiji nego što su bili na početku godine.

Ukoliko Đoković stigne do titule na najvećem turniru u Kini, zadržaće velike šanse da godinu završi na prvom mestu ATP liste. Ukoliko to uradi, Srbin će oboriti tri rekorda. Prvi se odnosi na broj preskočeni­h mesta svetske rang-liste. Nole je u jednom trenutku u ovoj godini pao na 22. mesto. A ako godinu završi na prvoj poziciji, oboriće rekord svog bivšeg trenera Andrea Agasija koji je 1999. uspeo sa 14. mesta da dođe do vrha na listi. Drugi rekord se odnosi na pobede i poraze u startu i finišu sezone. Nole je godinu počeo sa samo pet pobeda iz prvih deset mečeva. Sadašnji rekorder je Kirten koji je 2000. stigao do broja jedan posle šest pobeda iz prvih deset susreta. Treći rekord je taj da do sada niko nije uspeo da završi sezonu kao prvi na svetu a da do Vimbldona nije osvojio nijedan

turnir.

22.

je u 2018. godini bio Nole na ATP listi

 ??  ?? sledeći je anderson: novak Đoković
sledeći je anderson: novak Đoković

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia