Blic

Terzić: Devojke, gde je nestala energija?

ODBOJKAŠIC­E SRBIJE IZGUBILE I OD HOLANDIJE (3:0) NA SP

- J. Medić

Nije mi jasno da ovamo odigramo poslednje dve utakmice, moramo da zaboravimo i na sedam uzastopnih pobeda, ali i na dva uzastopna poraza. Ako pružimo maksimum, nadam se da će biti i rezultata - kaže naš selektor.

Nismo navikli da pišemo o neuspesima ženske odbojkaške reprezenta­cije Srbije. I posle furioznog starta na Svetskom prvenstvu u Japanu, kada su ostvarile sedam pobeda u isto toliko utakmica, javnost je mislila da će se izabranice Zorana Terzića prošetati do nove medalje. Postavljal­o se samo pitanje kojeg će sjaja biti.

Ali posle izdanja protiv Japana, kada su izgubile sa 3:1, i jučerašnje­g poraza od Holandije sa 3:0 (25:16, 25:12, 25:20), postavlja se pitanje šta se desilo sa onom ekipom koja je delovala kao kaznena ekspedicij­a u prvih sedam mečeva? Da li su devojke malo upale u letargiju i da li su ih početni uspesi malo uljuljkali? Ako je to, onda će pod hitno morati da se dignu iz mrtvih i zaigraju kako znaju i umeju. Inače, kući će se vratiti praznih ruku.

Jučerašnji poraz za njih rezultatsk­i ništa nije značio jer su one već obezbedile plasman na fajnal siks.u trećoj fazi u grupi G Srpkinje će igrati protiv Japanki i Italijanki.

Da je „neoprostiv” način na koji su izgubile dva meča, najbolje govore reči selektora Zorana Terzića.

- Bez obzira na to što smo se već kvalifikov­ali na završni turnir, nije mi jasno da toliko bez energije odigramo poslednja dva meča. Biće vrlo teško da posle takva dva meča krenemo dalje, i da igramo protiv najboljih ekipa na svetu na visokom nivou. Upozoraval­i smo devojke da može do ovoga da dođe, ali evidentno je da nismo uspeli. Najmanji je problem izgubiti od Holandije koja je vrhunska ekipa, to može da se desi uvek, ali definitivn­o ne na ovaj način - istakao je Terzić.

Uvek realan, selektor je nastavio u ozbiljnom tonu:

- Videlo se da ni u jednom elementu nismo mogli da pariramo. Holanđanke su igrale sa dosta većom energijom i motivacijo­m u odnosu na nas. Ostaje da se nadamo da ćemo neke stvari moći da prevaziđem­o, u glavi pre svega, i da od fajnal siksa krenemo u jednu novu etapu Svetskog prvenstva. Da zaboravimo sve što je bilo. I onih sedam uzastopnih pobeda i ova dva poraza. Da krenemo od početka da se borimo za svaki poen, za svaku utakmicu i da pružimo maksimum. Ako uspemo u tome, onda se nadam da će biti i rezultata.

 ??  ?? u trećoj fazi koja počinje u nedelju srpkinje Će igrati u grupi g protiv japanki i italijanki
u trećoj fazi koja počinje u nedelju srpkinje Će igrati u grupi g protiv japanki i italijanki

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia