Blic

Da se kvalifikac­ije završe bez poraza

- V. Ivanović

Mlada reprezenta­cija Srbije overila je kolo pre kraja kvalifikac­ija plasman na Evropsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Italiji i San Marinu, pa “orlići” danas (18) u Novom Sadu igraju meč bez takmičarsk­og značaja sa selekcijom Jermenije.

- Ostvarili smo glavni cilj, izborili plasman na Evropsko prvenstvo. Ostaje žal što nismo pobedili Austriju jer smo hteli da okončamo kvalifikac­ije sa stopostotn­im učinkom, ali posle svega mislim da možemo svi da budemo zadovoljni - kaže kapiten Vukašin Jovanović.

Jermeni su se pokazali kao čvrst orah u prvoj utakmici, u kojoj smo slavili minimalcem (1:0).

- Nezgodna su ekipa, a mi imamo obavezu da ponovimo odgovoran, ozbiljan pristup, bez obzira na činjenicu da smo već obezbedili plasman. Mali problem predstavlj­aće i loš teren, ali sve to ne može i ne sme da utiče na nas. Hoćemo da pobedom okončamo kvalifikac­ije i mislima se polako okrenemo ka onome što nas očekuje u Italiji i San Marinu - poručio je štoper Srbije Vukašin Jovanović.

Desni bek Milan Gajić, i pored toga što meč ne nosi rezultatsk­u neizvesnos­t, ističe da će ekipa ići na pobedu.

- U prvom meču smo dominirali, propustili veliki broj prilika, a na kraju mogli da budemo i kažnjeni. U fudbalu odavno nema lakih rivala, nije to ni Jermenija. Tamo smo slavili minimalnim rezultatom, a sada želimo pobedom da zatvorimo kvalifikac­ije. Ovo će biti prilika i za neke igrače koji su imali manju minutažu da samo potvrde da Srbija ima veliki broj dobrih mladih, talentovan­ih igrača. Zbog lošeg terena moraćemo da se prilagodim­o uslovima, ali kako Jermenima, tako i nama - podvukao je Gajić.

Zbog povrede selektor Goran Đorović neće računati na Aleksandra Lutovca, umesto koga je na spisak uskočio Zaharije Lambulić.

 ??  ?? jović Će danas predvoditi napad „orlića“protiv jermenije
jović Će danas predvoditi napad „orlića“protiv jermenije

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia