Blic

Dečak povređen na putu do škole

- Miroslava brkić bila na mestu napada i ponovo pribavljal­a dokaze i razgovaral­a sa svedocima. J. Aleksić

Istraga o eksploziji automobila Nebojše Mićića (63), oca voditeljke Marijane Mićić, koja se dogodila prekjuče u Ulici vojvode Stepe, za sada pokazuje da on nije bio meta, saznaje “Blic”.

Prema saznanjima našeg lista, u pitanju je greška napadača, a meta je bio lokalni kriminalac koji vozi gotovo isti automobil kao Mićić. Podsetimo, Nebojša Mićić povređen je u utorak oko 13.30 sati u Ulici vojvode Stepe, u blizini broja 414, kada je došlo do eksplozije i požara na automobilu “golf 4”. U tom trenutku Mićić se nalazio sam u kolima. - Plastična eksplozivn­a naprava bila je postavljen­a na suvozačevo­m mestu, pa je Mićić zbog toga prošao samo sa lakšim povredama. Mićić je zadobio povredu desne ruke i desnog uha, tačnije bubne opne, jer je sa te njegove strane eksplodira­la naprava - kaže naš izvor iz istrage.

Detonacija je, prema rečima komšija, bila jaka.

- Mislila sam da je sudar, ali sam videla da kulja dim i čoveka koji ulazi u sanitet Hitne pomoći. Videla sam da je povređen i da je u šoku - rekla je stanarka ulice.

Mićić je sa krvavim uhom i oprljenim odelom, prema rečima svedoka eksplozije, ušao u sanitet Hitne pomoći koja ga je odvezla u Urgentni centar gde su mu previjene ruka i uho. Sa Mićićem su u bolnici bili i voditeljka i njegov sin Milan dok su mu lekari ukazivali pomoć.

Kako saznajemo, policiji su izjave dali i Nebojša Mićić i njegova ćerka, voditeljka „Pinka“Marijana Mićić. Kako saznajemo, Mićić je

U stravičnoj eksploziji koja je prekjuče odjeknula Voždovcem, osim povređenog Nebojše Mićića (63) koji je upravljao automobilo­m, lakše ozlede je zadobio i 15-godišnji L. P. koji se u tom trenutku zaputio u školu. Kako je momak ispričao svojim komšijama, on je pao kada je automobil odskočio od zemlje, a od straha je prečicom otrčao nazad ka zgradi u kojoj živi sa majkom.

- On je stajao manje od 15 metara od automobila kad je odjeknula jaka detonacija. Od siline eksplozije vozač automobila je izleteo iz vozila, a naš mali komšija je pao. Kada je video da se nešto dešava, počeo da beži sporednom uličicom koja vodi ka samoposluz­i, to jest ka njegovoj zgradi - prepričava­ju komšije užas koji se dogodio u njihovoj ulici usred dana.

Prema njihovim rečima, L. P. se vratio

inspektori­ma rekao „da nije dobijao nikakve pretnje i da ne zna šta je motiv napada“.

Marijana Mićić negirala je prve informacij­e da je automobil u njenom vlasništvu, rekavši da „ nije njen i da se ne vodi na nju već sedam godina”. Da ovaj “golf 4” voze njen otac i rođeni brat potvrdile su komšije porodice Mićić u Jajincima.

- Marijanin brat i otac voze taj automobil već nekih do svoje zgrade gde su ga vidno uznemireno­g dočekale komšije.

- Videla sam da mu je oguljena podlaktica i da je isečen ispod oka. Pitala sam ga da li hoće da ga ja odvezem kod lekara, a on je onako zbunjen ponavljao: “Kasnim, moram da požurim, da stignem u školu” - priča jedna od žena koja je iz zgrade izašla jer je mislila da je neko udario njen parkirani automobil.

Kako „Blic“saznaje, povređenog dečaka u Urgentni centar odvezla je komšinica. Osim uočljivih ogrebotina, L. P. zbog jake detonacije nije mogao da čuje na jedno uvo. Izbezumlje­ni susedi ispričali su da se radi o divnom momku, izuzetno vaspitanom, koji se uvek uredno i pristojno javi.

Porodica povređenog L. P. zbog nezgode koja ih je zadesila nije mogla da priča sa reporterim­a „Blica“.

Dan nakon eksplozije u delu Voždovca u kom se dogodio incident još su se prepričava­li detalji. Posebno ih je potreslo to što je i juče policija

Momak je stajao na 15 metara od automobila koji je odleteo u vazduh

šest godina. Marijana ne živi sa njima, ali dođe da vidi porodicu barem jednom nedeljno. Znam ovu porodicu više od 25 godina i mislim da je u pitanju greška, to i oni misle - kaže prvi komšija Mićića.

Kako dodaje, Nebojšu je video u utorak uveče kada se vratio kući iz Urgentnog centra. Mićić je tada pušten na kućno lečenje. Kako saznajemo, on je juče otišao na pregled u Urgentni centar.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia