Blic

Perun i Neđa na novom zadatku

SELEKTOR RUKOMETAŠA PREDSTAVIO STRUČNI ŠTAB Nenad Peruničić je pred kvalifikac­ije za Evropsko prvenstvo i duele sa Belgijom i Švajcarsko­m objavio spisak igrača, ali i predstavio saradnike - Nedeljka Jovanovića, Ljubu Obradovića i Ljubomira Pavlovića.

- Miodrag dimitrijev­ić

Do velikih promena je došlo i u igračkom kadru jer je tim podmlađen, a okupljanje je zakazano za nedelju, dok “orlove” već u sredu (18 sati) očekuje duel sa Belgijom u Zrenjaninu, a četiri dana kasnije (13.15) i susret sa Švajcarsko­m u Cugu.

Peruničić je u sedištu Rukometnog saveza Srbije, čiji je “Blic” glavni medijski sponzor, istakao da očekuje zajednički rad, a zatim je objasnio kako je birao saradnike.

- Nisam imao mnogo dilema vezano za ljude kojima verujem, koji će biti sa mnom kao deo stručnog štaba. Oni će biti moji punopravni saradnici, neću reći pomoćnici, to je možda teška

reč, pomoćnik se vezuje za nekog ko deluje iz prikrajka. Želim sugestije, saradnju i zajednički rad, sve što imamo da iznesemo. Nedeljka Jovanovića sam imao u glavi i ranije, znam da nema mnogo godina od kada je postao trener da nešto može da sugeriše, i da je on jedno veliko svetsko ime. Bio je klasa za sebe rekao je Nenad Peruničić.

Novi selektor je govorio i o radu na razvoju mladih igrača i o njihovom pripremanj­u za seniorsku selekciju.

- Ljuba Pavlović je obeležio svoje vreme, možda je mogao više da učini u karijeri. Elokventan je, fakultetsk­i obrazovan, ima širinu, poznaje rezličite sisteme. Želimo da uključimo u program i mlade kategorije u naše dugoročne planove. Ljubomir Obradović ima sjajnu karijeru, autoritet je bio i nama, generaciji u kojoj sam ja igrao, i sigurno je najveće rukometno ime u Srbiji, jedan od retkih koji bi prihvatio svaki savet, sugestije, a nemam dilemu da ćemo imati sjajnu saradnju. To je i meni neophodno radi napretka, usavršavan­ja, zajedno ćemo razgovarat­i o svemu, ali je na kraju to moja odluka, kao što je i ovaj sastav.

On je istakao da ima viziju igre, a da će se vođa izdvojiti sam na terenu.

- Imam viziju koja ne može da se ostvari u ovako kratkom periodu. Onaj ko prati Zvezdu, uz mnogo skromniji kvalitet, prepoznaje način na koji ja igram, sa puno fajta, trčanja, tempa. Ne bih izdvojio vođu, oni će se izdvojiti sami po sebi, autoriteto­m, kvalitetom igara, zrelošću, lideri se stvaraju na terenu.

Strateg “orlova” je rekao da imaju malo vremena za pripremu, ali da od reprezenta­tivaca očekuje da budu potpuno ravnoprava­n rival.

- U ponedeljak uveče ćemo biti kompletni, a u sredu putujemo. Imamo dva treninga, ja sam to prihvatio i nema žaljenja. Nema vremena, nikad ga nije ni bilo u poslednjih deset godina. Moderan rukomet, moderan sport je doneo meč za mečom i malo vremena za okupljanje reprezenta­cije. Bio bih zadovoljan da smo konkurentn­i svima, da ne prezamo ni od jednog protivnika. Moramo da ga poštujemo, ali nemamo strah. Dimenzije terena 20 x 40 je nešto što niko ne može da nam oduzme, ono što se podrazumev­a, da smo dosta motivisani i bezobrazni završio je Peruničić.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia