Blic

Milojević: Jedna velika desetka za Vranjance

ZVEZDA POBEDILA DINAMO (2:0) ZA OSMINU FINALA KUPA SRBIJE

- A. Pijevac

Golove pred čak 5.000 navijača postigli su Stojiljkov­ić u 15. i Joveljić u 62. minutu.

Ekipa za specijalne zadatake Crvene zvezde odradila je svoj deo posla i preskočila Dinamo iz Vranja za plasman u osminu finala Kupa Srbije. Crvenobeli nisu bili ubedljivi, kao što se možda očekivalo, ali je pobeda od 2:0 (1:0) bila dovoljna da se prvo gostovanje u Vranju pretvori u pravi fudbalski spektakl za više od 5.000 navijača na stadionu “Jumko”.

Trener Vladan Milojević je priliku pružio fudbalerim­a sa manjom minutažom ove sezone, a od standardni­jih su igrali Čaušić, Jovičić i Ebisilio. Kapiten je bio Slavoljub Srnić koji je već u trećem minutu zatresao mrežu golmana Đurića, ali je sudija Simović pokazao da je bio u ofsajdu. Na prvi gol se čekalo do 15. minuta kada je Srnić pronašao Hajdina koji je centrirao, a ispred gola domaćina najbolje se snašao Stojiljkov­ić za vođstvo od 1:0. Crveno-beli su lagano kontrolisa­li meč, a konačnih

2:0 postavio je raspucani Dejan Joveljić u 62. minutu, posle asistencij­e Simića.

- Zasluženo smo slavili. Diktirali smo tempo. Bilo je nekih novih stvari koje smo probali, a vežbali smo ih na treningu. Želimo da igramo drugačije. Igrači sa manjom minutažom su dobili priliku ovoga puta rekao je Milojević.

Za svaku pohvalu je bila i atmosfera u Vranju, gde se tražila ulaznica više za prvo gostovanje Crvene zvezde u ovom gradu na jugu Srbije.

- Pohvalio bih ovaj divan ambijent, odavno nisam ovoliko uživao! Dočekani smo fenomenaln­o, jedna velika desetka za gostoprims­tvo. Kada vidite koliko ovde ljudi vole fudbal, shvatite da nije lako Vranjancim­a jer igraju svoje mečeve u Surdulici - zaključio je šef stručnog štaba Zvezde, podsećajuć­i na činjenicu da Dinamo mora da igra van svog grada jer će njegov Gradski stadion tek posle renoviranj­a koje je u toku ispuniti uslove za mečeve Superlige.

Zvezda posle dva dana predaha u subotu (19) dočekuje Rad u 12. kolu Superlige, dok u sredu ide na noge velikom Liverupulu.

Žreb za osminu finala Kupa održaće se sutra u 12 sati u centru FSS u Staroj Pazovi, a protivnike će čekati predstavni­ci Crvene zvezde, Partizana, Radničkog iz Niša, Spartaka, Čukaričkog, Vojvodine, Mladosti iz Lučana, Radnika, Zemuna, Mačve, Javora, čačanskog Borca, TSC-A iz Bačke Topole, Sinđelića, Napretka i Budućnosti iz Dobanovaca. Ponovo se igra samo jedan meč koji je na programu već 24. oktobra. Kao i u prvom kolu, Crvena zvezda će morati da odloži svoj duel jer u istom terminu gostuje na “Enfildu”.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia