Blic

Odbrana traži oslobađanj­e Šarića

- KRIK

Odbrana Darka Šarića, Pljevljaka okrivljeno­g za šverc 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike, počela je u sredu po podne sa iznošenjem završnih reči u završnici višegodišn­jeg suđenja.

„Ne postoji nijedan pravno relevantan dokaz koji pokazuje da je Darko Šarić učinio krivična dela koja mu se stavljaju na teret“, rekao je Šarićev advokat Radoslav Baćović zatraživši od suda da oslobodi Šarića usled nedostatka dokaza. On je, iznoseći svoju završnu reč, naglasio da je optužnica Tužilaštva za organizova­ni kriminal „potpuno apstraktna i neodređena“. Kazao je i da je po ovoj optužnici „teško suditi i presuditi“.

„Sa ovakvom optužnicom nije ni čudo što nam postupak traje evo već jednu celu deceniju“, rekao je Baćović. Sudija ga je, međutim, ispravio rekavši da suđenje traje nekoliko godina manje.

Baćović se u sredu pozvao i na odluku Apelaciono­g suda kojom je ukinuta prvobitna presuda u ovom slučaju, a kojom je Šarić osuđen na 20 godina zatvora. Kako je naveo, ovaj sud je naložio da se konkretnij­e opišu radnje koje su, navodno, optuženi učinili. Na prethodnom ročištu tužilac Saša Ivanić tražio je maksimalnu kaznu za Šarića. Na narednim suđenjima sa iznošenjem završnih reči nastaviće advokati, nakon čega će za to imati priliku i optuženi. Posle toga se očekuje presuda – druga u postupku protiv Šarića. Optuženima se u ovom slučaju sudi već osam godina. Presudom iz 2015. godine Šarić je prvostepen­o osuđen na 20 godina zatvora, ali je presudu ukinuo Apelacioni sud i vratio suđenje na početak. Postupak je kretao iz početka nekoliko puta i zbog promena člana sudskog veća, a u toku prethodne godine suđenje je često bilo odlagano, najviše zbog bolesti advokata.

 ??  ?? iza rešetaka: darko šarić
iza rešetaka: darko šarić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia