Blic

Splitskog huliigana sa JNA bacili na autoput

HRVATSKA POLICIJA DOBILA INFORMACIJ­JE DA JE ANTE FILIĆ ŽRTVA MAFIJAŠKOG OBRAČUNA

- Lena sladojević

Splitski huligan Ante Firić (27), koji je poginuo na autoputu u utorak kada su ga pregazila tri automobila, navodno je žrtva kriminalno­g obračuna, a prema pisanju tamošnjih medija, izbačen je iz auta u pokretu.

Ante Firić koji je stradao u utorak u 5.20 ujutro na autoputu pored Ivanić Grada, kada su na njega naletela tri automobila koja su ga usmrtila, prema pisanju hrvatskog medija, žrtva je mafijaškog obračuna. Po jednoj verziji Firić je završio na autoputu bežeći od nekoga, a prema drugoj verziji izbačen je iz auta u pokretu. Međutim, ni za jednu od ove dve verzije nema tačne potvrde.

Odmah nakon završetka uviđaja, kriminoloz­i su pokrenuli provere kako bi, pre svega, rekonstrui­sali gde je i sa kim Firić bio do svoje tragične pogibije. Takođe, policija je odmah zatražila snimke nadzornih kamera sa autoputa kako bi se razjasnilo kako je Firić dospeo do mesta gde je pregažen.

Prema do sada utvrđenim informacij­ama, Ante Firić je stradao kada su na njega naletela tri automobila i nanela mu teške telesne povrede od kojih je Firić preminuo na licu mesta. Auto marke “hjundai” zagrebački­h tablica prvi je udario u Firića, a potom ga je pregazio „sitroen C5” kojim je upravljao muškarac (31) iz Slovenije, koji je nakon toga naleteo na stub, sleteo sa puta i prevrnuo se na krov. Tu tragediji nije bio kraj i treća po redu naišla je “opel korsa” kutinskih tablica, za čijim je volanom bila žena koja je Firiću prešla preko noge. Od siline udarca on je preminuo na licu mesta, a osim njega, lakše je povređen saputnik u slovenskom vozilu koji se nalazi na bolničkom lečenju. Podsećamo, stradali Firić jedan je od šestorice splitskih huligana koji su prošle godine izazvali haos u Beogradu na utakmici Crvene zvezde i Partizana. Ante Firić je tom prilikom najgore prošao, teško povređen, hospitaliz­ovan je na VMA jer je uboden nožem u leđa, imao je kontuziju mozga i povredu šake. Nakon nereda na derbiju i bolničkog lečenja, zajedno sa ostalim navijačima iz Splita koji su učestvoval­i u tuči Ante Firić priznao je krivicu.

Tom prilikom šestorica Splićana: Ante Firić, Ivan Mišković, Jakov Podrug, Hrvoje Baković, Stjepan Mihovilovi­ć i Damir Tovarić pristali su na nagodbu sa beogradski­m tužilaštvo­m i na kazne od četiri do šest meseci.

Bizarna priča o splitskim huliganima koji su se našli u sukobu „grobara“i „delija“nikada do kraja nije razrešena, a prema informacij­ama iz hrvatskih medija, Splićani su bili angažovani kao telohranit­elji jednoga od vođa jedne frakcije „grobara“koja

ANTE FIRIĆ POZNAT JE BIO POLICIJI PO NASILNIČKO­M PONAŠANJU

je nameravala zauzeti južnu tribinu stadiona Partizan. Njihov napad nije uspeo i oni su nakon 20-ak minuta izbačeni s tribine pretučeni, bez majica i dokumenata koje su im „grobari“uzeli. Osoba koju su navodno zastupali, osim u navijačkim, odnosno huliganski­m neredima, povezuje se i sa vrlo ozbiljnim kriminalni­m krugovima upletenima u naručene likvidacij­e i međunarodn­u trgovinu kokainom.

Pre incidenta na utakmici u Beogradu, Ante Firić bio je poznat hrvatskoj policiji zbog nasilničko­g ponašanja. On je 2014. godine kao član petočlane grupe pretukao sada pokojnog Franu Žuvelu, vlasnika bistroa „Marinero“na Hvaru. Takođe, Firić je zajedno sa bratom bio ponovno osumnjičen 2016. godine zbog nanošenja telesnih povreda trojici muškaraca u Splitu, pri čemu je jedan od tih muškaraca uboden nožem u grudi.

 ??  ??
 ??  ?? Poginuo Pod sumnjivim okolnostim­a: ante filić
Poginuo Pod sumnjivim okolnostim­a: ante filić

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia