Blic

Liverpul: Policija se sprema da dočeka oko 1.000 „delija“

- A. P.

Zabrana ili ne, Crvena zvezda će imati podršku “delija” na gostovanju Liverpulu u trećem kolu Lige šampiona. Navijači srpskog kluba iz cele Evrope na razne načine se dovijaju kako bi obezbedile ulaznice za sredu i meč na “Enfildu”, pošto Crvena zvezde ne može da im pomogne zbog kazne UEFA.

Policija u Liverpulu je dobila informacij­e da će na dan meča stići oko hiljadu pristalica crvenobeli­h, koliko ih je bilo i u Parizu na “Parku prinčeva”. Problem može da nastane jer na stadionu ne postoji deo za gostujuće navijače, tako da može da dođe do mešanja fanova dva kluba, što svakako nije dobro.

- Upoznati smo sa zabranom UEFA da Crvena zvezda svojim navijačima prodaje ulaznice za meč u Liverpulu. Međutim, mi ćemo se pripremiti za sredu, u saradnji sa oba kluba kao i sa srpskom policijom. Naš zadatak je da obezbedimo sigurnost svim učesnicima ovog velikog sportskog događaja i da osiguramo bezbedan dolazak i odlazak sa stadiona. Odlučili smo da povećamo broj čuvara reda na “Enfildu”, a pripremiće­mo i dodatne patrole koje će obilaziti centar grada kako bi se uverili da je sve u najboljem redu - rekao je Pol Vajt, koji je ispred policije zadužen za bezbednost na meču trećeg kola Lige šampiona.

Liverpul želi da na svaki način spreči da se na stadionu, kao i oko “Enfilda”, dogode ružne scene kao što je to bio slučaj u Parizu, kada su huligani Pari Sen Žermena napali navijače Crvene zvezde. Petostruki prvaci Evrope već duži niz godina nemaju problema sa navijačima i zato ne žele da se slavno ime kluba ponovo provlači po sudovima i komisijama UEFA.

Inače, Liverpul će protiv Crvene zvezde najverovat­nije igrati bez Sadija Manea, koji je morao na operacioni sto zbog loma palca. On je povredio ruku na meču za reprezenac­iju Senegala i pretpostav­lja se da će oporavak trajati oko tri meseca. Trener Jirgen Klop zbog toga ne želi da maksimalno opterećuje Manea, koji će igrati po potrebi. To znači da je Liverpul praktično u meču sa crveno-belima iz Beograda već upisao tri boda.

 ??  ?? Britanska policija će pomno pratiti navijače zvezde
Britanska policija će pomno pratiti navijače zvezde
 ??  ?? „delije“su uprkos zabrani Bile i u parizu
„delije“su uprkos zabrani Bile i u parizu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia